Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2404 van /home/deb105158/domains/kvrigtersbleek.nl/public_html/includes/menu.inc).

Synergo 1 - Rigtersbleek/Cottus 1

Met verschrikkelijk weer reisde de eerste selectie van KV Rigtersbleek/Cottus af naar Utrecht. In de nieuwe hal van Synergo mocht de return gespeeld worden. De eerste wedstrijd was geƫindigd in een kleine overwinning voor de Twentenaren. Afgelopen week had Synergo punten gemorst tegen NKC en hierdoor stonden de ploegen op gelijke hoogte, dus de tweede plek stond hier op het spel. Echter is Rigtersbleek niet in haar beste doen. Ondanks dat er na 2 weken rust nog wel van Juventa werd gewonnen, was het vorige week tegen Noviomagum zeker geen traktatie voor het publiek.

Maar goed, dan terug naar de wedstrijd. Een nieuwe hal dus, maar blijkbaar moest de ventilatie nog wel geplaatst worden. In de rust had Chris het liefst een nieuwe shirt aangetrokken, want hiermee kon men de vloer ondertussen wel dweilen. Voor het publiek wel lekker, die hoefden er niet koud bij te zitten. Het meegereisde publiek kon van de wedstrijd niet heel warm worden namelijk.

In de eerste helft nam de uitploeg al snel het initiatief. Na een paar goals was het tijd voor Synergo om een time-out te nemen, terwijl de uitploeg stond te wachten een strafworp te nemen. Deze ging er in het verschil kwam hiermee op 3 goals in het voordeel van Rigtersbleek. Dit was voor Synergo het signaal om het tempo op te voeren. Met slap voorverdedigen van Rigtersbleek en hard naar binnenkomen van de dames van Synergo kwam er veel gevaar. Een sterke run van 7-0 zorgde ervoor dat de wedstrijd omdraaide.

Na rust veranderde het spelbeeld weinig. Het verschil werd snel gemaakt en de wedstrijd was binnen 10 minuten gespeeld. Toen Synergo 10 voorstond staken de rood-witten de koppen nog even bij elkaar. De druk was eraf en met een paar kleine wijzigingen werd de wedstrijd uitgespeeld. De stand werd nog een stuk dragelijker gemaakt door het verschil terug te brengen tot 6. Uiteindelijk stond er 28-22 op het scorebord.

De beleving was een stuk meer dan vorige week en er zat wat meer schwung in de ploeg. Volgende week reist de ploeg af naar Barneveld om het op te nemen tegen de hekkensluiter Revival.

--Wybren