Sparta (N) 2 - Rigtersbleek/Cottus 2

8.45 uur, daar sta je dan op zaterdag ochtend. Op weg naar Nijkerk om punten te pakken. De allereerste wedstrijd speelden we ook tegen Sparta. Een verrassende wedstrijd met een verrassende uitslag. We pakten thuis in de eerste wedstrijd meteen punten, maar wisten ook dat het uit een stukje moeilijk zou gaan worden. Sparta draait netjes mee in de competitie en wist van verschillende ploegen punten te pakken. Helaas staat het er bij ons wat minder rooskleurig voor, het werd dus knokken voor de punten vandaag.

11.10 uur starten we de wedstrijd. We laten ons vrij snel overrulen en zijn zeker niet bij de les. Het ene na het andere doelpunt van de tegenstander vliegt ons om de oren en helaas staan we binnen hele korte tijd op een flinke achterstand. Een time out kan misschien nog wonderen doen, maar na een kwartier al is het duidelijk dat er voor ons niets te halen valt. Met een gat van 8 doelpunten blijven we de eerste helft achter de feiten aan hobbelen en weten we het tij niet te keren. Maar dan is het rust. We steken de koppen bij elkaar, willen het voor ons zelf goed afsluiten en dat betekent dat we ook de tweede helft ons beste beentje voor zetten. De tweede helft herpakken we ons en weten we zeker beter spel te laten zien. De doelpuntjes beginnen te vallen en de tweede helft wordt het dubbele aantal doelpunten van de eerste helft gescoord. Sparta weet de korf wat minder goed te vinden wat toch een goed gevoel geeft. De tweede helft wordt dan ook gewonnen met 10-6.

Het mocht helaas niet baten vandaag. Ondanks dat we ons goed hebben herpakt hebben we het er met een eindstand van 15-23 liever niet meer over.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Nienke