Sparta (N) 1 - Rigtersbleek/Cottus 1

Afgelopen zaterdag mocht de selectie afwijkend van de norm, om respectievelijk 8:45 en 9:45 de reis richting Nijkerk inzetten.

Eenmaal aangekomen en begonnen aan de eerste minuten van het tweede, stond er binnen no-time een 7-0 achterstand op het scorebord. Na een slechte start wisten zij tegen een scherp Sparta 2 ondanks de initiƫle schade toch een beetje bij te blijven: 23-15.

Aan 1 de taak om scherper te beginnen, en het vanaf de afgooi Sparta moeilijk te maken.
In een gelijk opgaande strijd was het toch Rigtersbleek dat minder moeite had met de druk van de tegenstander, en via een 8-12 voorsprong de kleedkamers in kon.
Er moest wat slimmer met het trage achterverdedigen van Sparta omgegaan worden, en door verdedigend zo door te blijven gaan was alles in eigen hand om de wedstrijd winnend af te sluiten.
Na de rust werd er direct gescoord en leek de wedstrijd even gespeeld te zijn. Toch liet de Enschedese ploeg haar teugels even wat vieren, waar de Nijkerkers toch gebruik van leken te maken. Toch wist Rigtersbleek na een aantal laks verdedigde tegendoelpunten weer met vertrouwen veerkracht te bieden, wat resulteerde in een goede eindsprint richting de 22-30.

Prima potje in de strijd binnen de top 3, na twee verloren wedstrijden in de afgelopen weken. Vol vertrouwen weer op naar volgende week, waar thuis tegen Juventa om de punten gespeeld mag worden.