Seizoensverslag Rigtersbleek/Cottus A1

Zaal competitie 2017/2018 begon met 7 teams, maar door het terug trekken van twee teams, te weten Nääs en TOP zijn we genoodzaakt om drie keer tegen elkaar te spelen. Hieronder vinden jullie de korte wedstrijdverslagen die ik altijd op facebook plaats en het leek me leuk om ze nu als afsluiting zaal ze in de parade te plaatsen. Tevens zal ik aan het eind van dit verslag iets vertellen over de toppers van A1

1. Rigtersbleek  A1- NKC A2
Zaal competitie is weer begonnen. Vandaag tegen NKC A2 en al snel kwamen we achter met 1-4. A1 weer geschrokken van het fysieke spel in de beginfase. Uiteindelijk gingen we rusten met 4-5. Tweede helft starten we super. Via 8-5 uitgelopen tot 12-8. Alles viel op zijn plek. Uiteindelijk winnend afgesloten met 14-12. Goed gedaan A1.

2. Rigtersbleek A1 – Achilles A1
Vandaag stond wedstrijd nummer 2 tegen Achilles A1 uit Almelo op ons programma. Achilles had al 3 wedstrijden gespeeld en slechts 1 punt. Van Achilles moest dus gewonnen worden. We starten erg leuk met een voorsprong van 7-1, maar door wat slordigheden gingen we rusten met 7-3. De tweede helft ging eigenlijk met vlagen goed, maar we deden ook hele domme dingen. Waarschijnlijk toch last van twee weken geen wedstrijd korfbal. Neemt niet weg dat we gewoon keurig gewonnen hebben met 13–6. Op naar de volgende wedstrijd. Devinco uit.

3. Devinco A1 – Rigtersbleek A1
Vandaag tegen Devinco A1 en er moest gewonnen worden. Maaaaaar de eerste helft was het slechts 1-1. Laten we het houden op een hele dramatische eerste helft. De tweede helft daarentegen ging onze diesel eindelijk lopen. We liepen toen heel gemakkelijk uit. Via 1-7 hebben we de wedstrijd winnend afgesloten met 2-14. Gauw vergeten en op naar volgende week tegen Achilles uit.

4. Achilles A1 – Rigtersbleek A1
En ja dan moest mijn teampje ook nog korfballen. Onder interim coach Leo zijn ze vandaag op bezoek geweest bij Achilles A1. Van Leo vernomen dat ze via een 3-7 ruststand de wedstrijd hebben gewonnen met 5-17. Heel goed gedaan toppers, hier knap ik behoorlijk van op. Nu lekker genieten van een korte vakantie en 6 januari staat Devinco op ons programma. A1 en Leo, hele fijne dagen en maak er wat moois van.

5. Rigtersbleek A1 – Devinco A1
En ja, ondanks dat ik rustig aan moet doen moest mijn team vandaag weer aan de bak tegen Devinco. Je weet wel die ploeg waar we in de rust op een 1-1 ruststand stonden. Onder leiding van een top coach duo, Leo en Inge van der Kolk, stonden we in de rust al op een 10-2 voorsprong. Kijk das andere koek. Goed uitgespeeld en de tweede helft nog eens 11 doelpunten erbij gemaakt. Eindstand 21-7. Alleen die zeven tegen treffers had ik liever niet gezien. Op naar volgende week tegen NKC. Goed gedaan A1.

6. NKC A2 – Rigtersbleek A1
De competitie van de A1-ners gaat gewoon door. Nog steeds onder supervisie van Leo en Inge van der Kolk. Vandaag uit tegen NKC A2. Maar mijn ploeg had het moeilijk. Eerste helft ging het gelijk op en werd er gerust met een ruststand van 7-8. De tweede helft echter sloeg NKC meteen een gaatje van 12-9 en dit was helaas niet meer in te halen. Uiteindelijk verloren voor de eerste keer in de zaalcompetitie met 13-11. Kop op A1. Niks aan de hand, volgende week is de stads derby tegen Dos-WK.

7. Rigtersbleek A1 – DOS-WK A1
Vandaag stond de derby op het programma voor onze A1. Ik helaas nog thuis op de bank en mijn team moest, wederom onder supervisie van Leo en Inge van der Kolk, aantreden tegen medekoploper DOS-WK. Zij waren nog ongeslagen en wij zijn helaas vorige week onderuit gegaan bij NKC. Winst is het enige wat telt. En mij ploeg ging er voor. Met rust via een zenuwslopende eerste helft 5-4 voor. Na de rust ging de Bleek lekker korfballen en hebben we even laten zien dat we niet voor niets gekomen zijn. Einduitslag 17-9. Heel, heel, heeeeeeeel goed gedaan A1. Volgende week lekker een weekje vrij en in februari moeten we er weer staan. Geniet van jullie overwinning en van jullie feestje vanavond bij Lola Rozenberg. 

8. Achilles A1 – Rigtersbleek A1
Soms kun je maar beter niet te veel zeggen. Slecht A1, nog veel slechtere scheids. Conclusie 9-8 verdiend verloren van Achilles A1.

9. Rigtersbleek A1 – DOS-WK A1
Jammer, jammer. Vandaag weer tegen Dos-Wk A1, maar we zaten geen moment in de wedstrijd. Geen collectief, niet gaan voor de ballen resulteerde in een 4-9 achterstand in de rust. Ook de tweede helft lukt weinig tot niets. Hierdoor hebben we het kampioenschap niet meer in eigen hand. Desalniettemin kop op en zorgen dat we mentaal weer sterker worden. Eindstand 7-14.

10. Devinco A1 – Rigtersbleek A1
Door het verlies van onze concurrent Dos-Wk is alles weer open. Kampioenschap is en kan nog steeds, mits we de laatste drie wedstrijden winnend afsluiten. Vandaag de eerste tegen Devinco A1. En we gingen prima van start. 2-9 voorsprong. Dit door inzet, werklust en en een hoog tempo. Tweede helft eigenlijk prima doorgezet en winnend afgesloten met 4-14. Nog twee wedstrijden tegen NKC en Dos-Wk. Come on Rigtersbleek.

11. Rigtersbleek A1 – NKC A2
Helaas, helaas, helaas. Weg kampioenskansen. We hebben verloren van NKC A2. Tot 11-11 bleven we in evenwicht, maar we konden geen gat slaan. Dan stond NKC weer voor dan de Bleek weer. Tot dat NKC 2 doelpunten uitliep. En dat was aan het eind van de wedstrijd. Eind uitslag 11-13. Heel jammer, maaaaar we vergeten nog steeds dat we pas eerstejaars A1 zijn en meer dan de helft nog officieel B spelers zijn. Dusssss we hebben het zeker goed gedaan met zijn allen. Nu zaterdag de laatste wedstrijd tegen Dos-Wk. Laten we daar een mooie wedstrijd van maken en laten we het onze tegenstanders maar eens erg moeilijk maken. Tot slot : Boys and Girls ik ben super trots op jullie.

12. DOS -WK A1 – Rigtersbleek A1
Vandaag alweer de laatste zaal wedstrijd tegen kampioenskandidaat DOS-WK. Als DOS wint zijn ze kampioen en als ze volgende week weer winnen zijn ze alleen kampioen. Het was een hele gave goede mooie 1ste helft. Mooie aanvallen, goed 1 op 1 verdedigen en de kansen af maken. Dit alles resulteerde in een 4-6 voorsprong. En nu de tweede helft dit doorzetten dan kunnen we het DOS nog heel moeilijk maken. Dat was onze doelstelling vandaag. Alleen is het dan toch heel jammer dat de scheids de tweede helft heel anders fluit. Tot 7-7 bleven we in evenwicht, maar door een aantal cruciale beslissingen van de man in het zwart werden een aantal doelpunten gemaakt en kwamen we 10-7 achter. Door goede inzet en ontzettend hard werken voor elkaar kwamen we toch nog terug op 10-9, maar daarna maakte DOS de beslissende 11-9. Nogmaals dames en heren van de A1, heel goed gedaan en dit gaan we doorzetten op het veld. Zal het nog maar een keer zeggen, ben trots op deze ploeg. Straks lekker beachkorfballen in Aalsmeer en dan weer vlammen in de wei, weer tegen DOS-WK, NKC en KIOS.

Dan nu mijn speler, mijn toppers.

Lola, de dame met een dondersgoed schot.
Elke, nog een dame met een goed schot.
Anouk, super gegroeid en gebruikt eindelijk haar lange tengels.
Iris, heel veel inzet en blijft maar doorgaan tot ze erbij neervalt
Lisa, de creatieveling. Durft haar medespeler via een diagonaal aan te spelen.
Patrick, eindelijk geen paalheer meer. Lekker dynamisch spelen.
Thijs, eindelijk geen paalheer meer. Lekker dynamisch spelen.
Mart, de heer die zich het beste opstelt in de paal.
Mick, kan zijn tegenstander 1 op 1 uitschakelen.
Arjen, de drukste heer, maar als hij dat onder controle heeft is ie super.

Tot slot wil ik zeggen dat ik super trots ben op dit 10-tal. We vergeten nog wel eens dat de helft van deze spelers nog maar B speler zijn en dat we als team pas eerstejaars A zijn. We spelen tegen tweede en derde jaar A spelers en dat is soms best lastig. We zijn derde geworden met behoorlijk wat punten en ja daar mogen we best trots op zijn. Dit moeten en kunnen we doorzetten. Dus A1 spelers super bedankt voor de mooie wedstrijden en super bedankt voor jullie inzet, humor, verdriet, pijntjes, trainingen, feestjes en aaien over mijn bol.

Een trotse coach.