Rigtersbleek/Cottus 2 - Juventa 2

In de zaal wist het tweede in een klasse hoger dan op het veld te zorgen voor klasse behoud in een vroeg stadium. Waar van de concurrenten in belangrijke wedstrijden werd gewonnen, werden daarnaast van de top 4 nog een aantal puntje afgesnoept. Met een prima zaalseizoen op zak was het dus alweer tijd om te gaan voorbereiden op de tweede helft van het veld, waarbij in de 3de klasse wordt gespeeld. 

Bij de voorbereiding van DOS-WK werd van dezelfde toernooihost prima gewonnen waar nog wel wat beter met de armdruk om moest worden gegaan. In de daaropvolgende wedstrijden tegen respectievelijk Amicitia en AKC op de trainingsavond werd dit dan ook prima opgepakt tegen hoger geklasseerde tegenstanders. Via deze voorbereiding genoeg geoefend dus om met frisse moed weer het veld op te gaan, waar afgelopen zaterdag weliswaar het zonnetje zelfs begon te schijnen..

Tegen Juventa werd sterk gestart en net als de eerste ontmoeting dit jaar nam de Bleek initiatief. Een goede communicatie in de verdediging was hierbij essentieel, waar in de aanval vervolgens net zo goed werd afgerond. Echter wisten we dit niet de hele wedstrijd vol te houden, en in plaats van dynamisch te blijven spelen werd het mede door het druk geven van de tegenstander en een slechte passing wat statischer. Zo konden de Harderbergers de gehele wedstrijd nog een beetje bij blijven, wat jammer was maar verder wel voor een leuke wedstrijd zorgde. 

In de tweede helft bleef Rigtersbleek de bovenliggende en vervolgens winnende ploeg ondanks het niet echt uitlopen in score. Met een wisselende basisopstelling en een geblesseerde knie-brigade op de bank toch een prima begin van het veld. Zo wordt er weer mooi een verschilletje naar onder gemaakt en kan er revanche worden genomen op de ploegen bovenin!

PS: wie dit leest van 2 moet NU de pot inleggen of overmaken, dan kunnen we er na onze volgende winst weer lekker eentje zoep'n

Stefan