Rigtersbleek/Cottus 1 - Juventa 1

Zaterdag speelden we de returnwedstrijd tegen Juventa, dit keer in de Diekmanhal, een andere hal dan waar we normaal onze thuiswedstrijden spelen. Misschien is dat wel in ons voordeel aangezien dit de hal is waar we 2x in de week hard trainen. Juventa ging met een andere opstelling het veld in dan we hadden verwacht. Patrick gaf aan dat het niet zoveel uitmaakte en dat iedereen toch moest focussen op zijn of haar eigen tegenstander.  Met een goede focus zou het voor iedereen mogelijk moeten zijn om de persoonlijke tegenstander helemaal uit te schakelen. De vorige wedstrijd tegen Juventa was een pittig potje, we trokken de wedstrijd naar ons toe en gingen met goede overwinning terug naar Enschede. We wisten dan ook dat we in principe de betere ploeg waren, maar goed we moesten het vandaag wel weer even laten zien.

In het begin van de wedstrijd waren gelijk vele mooie aanvallen van de Bleek. De afronding was nog niet meteen fantastisch. Dit probleem kenden we en hierdoor bleef Juventa lange tijd in de wedstrijd. We hadden meer balbezit, maakten het spel, maar wanneer wij scoorden, scoorde Juventa meteen ook. Zo liep het tot rust gelijk op. Doordat we veel kansen nodig hadden om tot scoren te komen moesten we verdedigend echt aan de bak! Tijdens de wedstrijd waren er af en toe wat technische problemen met de schotklok dit leverde bij sommigen in het veld de nodige frustraties op, met name bij Juventa. Wij lieten ons niet van de wijs brengen, aan de kant werd er alles aan gedaan om de problemen op te lossen. De wedstrijd werd door het vele wisselen regelmatig onderbroken, de scheids kon de tel niet meer bijhouden. Gelukkig hadden de mensen achter de jurytafel alles onder controle en klonk er ongeveer 20 keer een zoemer :)
We gingen met slechts 1 punt verschil de rust in. Patrick zette iedereen weer op scherp;  aanvallend geen domme keuzes maken en verdedigend er dichter op met zo weinig mogelijk overtredingen! Het moet gezegd, we gingen de 2de helft super van start, Juventa werd lamgelegd en wij scoorden er lustig op los. Zo kwam er een gat van 6 doelpunten. Door de concentratie vast te houden konden we voorkomen dat Juventa nog echt dichtbij kwam. Toch bleef er spanning het veld, Juventa kreeg maar liefst 7 strafworpen. Ondanks dat werd het een verdiende overwinning voor ons, met 28-23 bleven de punten keurig in Enschede.
O ja, Stefan werd nog tegen de grond gewerkt door een dame van Juventa, een duw was genoeg om hem te vloeren. Voor Stefan een zeer onverwachte gebeurtenis, voor de dame van Juventa een gele kaart.

We willen alle supporters bedanken voor de aanmoedigingen. Een speciaal bedankje voor de E1 want wat konden zij goed aanmoedigen van het begin tot het eind een en al enthousiasme SUPER gedaan jongens en meiden! Nu hebben we 2 weken rust en zien we jullie hopelijk weer op 2 maart in de Pathmoshal. Tot dan!

Tess