Rigtersbleek 2 – ODIK 4

De kerstvakantie is nu echt voorbij, de meeste teams hebben er alweer een speelweekend opzitten maar Rigtersbleek 2 mag deze zaterdag voor het eerst weer officieel optreden. Er werd twee weken geleden al wel geoefend tegen ZKC, een ploeg die twee klasses hoger speelt. Deze wedstrijd werd met 1 doelpunt verschil verloren. Geen slecht resultaat voor ons kwakkelige tweede. Een resultaat waar we trots op moesten zijn en die positieve vibe moest deze wedstrijd weer naar voren komen. Het is momenteel voor ons tweede een do or die scenario. Alles moet op het spel worden gezet om de vervelende seizoenstart uit ons systeem te krijgen, en daarbij het degradatiespook te verdrijven naar de concurrent.

De laatste wedstrijd die voor de vakantie werd gespeeld is met een overwinning afgesloten, wat het puntentotaal van -2 weer naar 0 bracht. Dus het doel was om die stijgende lijn voort te zetten. Aanvankelijk was ODIK niet de te kloppen ploeg, ze scoorden makkelijk en verdedigend zat het volgens de uitslagen ook wel prima. Zij zochten dit weekend naar de aansluiting met de top 3, terwijl wij van de grimmige laatste plek af wilden. Het beloofde in ieder geval een behoorlijke kluif te worden om ODIK te verslaan. Het voorprogramma was veelbelovend, ons vlaggenschip boekte in een op het oog spannende wedstrijd een overwinning en de tribunes waren goed gevuld. Vanuit de kantine waren ook nog ogen op het speelveld gericht. Naast het goede voorprogramma hadden we ook een goed gevulde bank met de selectie en A-junioren.

Bij aanvang van de wedstrijd hebben nogmaals de neuzen dezelfde kant op gezet en begonnen we vol strijdlust aan de wedstrijd. Gezien de stand hadden wij niks te verliezen en konden we vrijuit ballen. Mede daarom schoten we ook uit de startblokken, we kwamen vrij snel op een voorsprong. Maar deze wisten we niet lang vast te houden, het ging over en weer waardoor de spanning lang in de wedstrijd bleef. Door snel een tactische wissel door te voeren en een heer van vak te wisselen konden we voor rust een klein gaatje slaan. In de rust werd benadrukt dat vandaag de dag was om punten te pakken, iedereen zat er lekker in en presteerde naar het te verwachten niveau of zelfs beter! Met deze positieve woorden gingen we de tweede helft ook van start.

Deze tweede helft begon net zo spannend als de eerste helft eindigde. Beide ploegen konden het verschil niet maken en het bleef lang een wedstrijd. Helaas vielen er wel twee blessures aan de kant van Rigtersbleek. Gelukkig hadden we genoeg hulp van de bank om deze tegenvallers op te vullen. Mede door deze wissels konden wij aan het langste eind trekken. Rigtersbleek pakt na lange tijd weer in twee wedstrijden op rij de punten. Punten die broodnodig zijn om het degradatiespook richting Zwolle te sturen. Volgende week staat HKC op het programma, een ploeg die we op het veld al zijn tegengekomen. Voor de verandering is het wel leuk om een uitwedstrijd op fietsafstand te hebben, daarmee komen we beter weg dan ons eerste, dat voor de zoveelste keer naar Friesland mag afreizen. Destijds is het ons niet gelukt de punten mee naar Enschede te nemen, daarom zijn we extra gebrand om deze keer met 2 punten aan de terugreis te beginnen.

We willen de wissels en supporters erg bedanken voor hun bijdrage om de eerste thuisoverwinning in de zaal in de wacht te slepen. Tot over 2 weken!

Bram