Rigtersbleek 1 – Quick ’21 / Vlug & Vaardig (G) 1

Zaterdagochtend. De koffie loopt door en de broodjes voor het ontbijt worden gesmeerd. Men denkt aan de dag die komen gaat en weet wat er op het programma staat. Na bijna exact één jaar gaat er weer gekorfbald worden op de Bleekrondom. 348 dagen geleden was het KV Apeldoorn dat de eer had om als laatste bezoeker van de mat geveegd te worden in Enschede. Dat die wedstrijd eigenlijk in 16-16 eindigde vermeld ik voor het verhaal maar even niet.

Vorige week werd de competitie afgetrapt tegen Wêz Handich/DOW/TFS. Daar werd met 15-15 gelijk gespeeld. Ik hoor u denken; gekker dan Wêz Handich/DOW/TFS zal de naam niet worden. Quick ’21 / Vlug & Vaardig wil daar graag bezwaar tegen maken. Speciaal voor dit verslag zijn twee extra pagina’s in het clubblad gereserveerd. Enfin, terug naar de orde van zaterdag. Quick ’21/ V&V komen zoals vermeld op bezoek. Een niet onbekende ploeg, aangezien anderhalf jaar geleden in een zaal in Drachten hetzelfde affiche op het programma stond. Met een 20-25 overwinning stapte Rigtersbleek toen met de punten van het veld, al was Quick ‘21/V&V de morele winnaar, na een schitterende presentatie van de nieuwe tenues.

In die tenues maakten de Oudegaasters/Garypers hun opwachting in Enschede. Onder toeziend oog van een kolkend thuispubliek was het eerste fluitsignaal te horen. Beide ploegen wisten wat er op het spel stond, en het begin van de wedstrijd gaf dat uitstekend weer. Na een 3-3 tussenstand wist Rigtersbleek een gat te slaan van drie doelpunten. Dit lijkt een mooi moment om de wedstrijd naar je toe te trekken, maar het vlaggenschip van de Bleek gunde de supporters een spannende wedstrijd. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 9-11 tussenstand in het voordeel van Quick ‘21/V&V.

Louis van Gaal, José Mourinho, Dick Advocaat en Frank Wormuth kunnen een puntje zuigen aan de donderspeech die de Rigtersblekers moesten ondergaan tijdens de rust. Wat hier werd vertoond was toch echt beneden niveau. Eigenlijk was iedereen het daar wel mee eens en dus werd er na de rust maar even een versnellinkje hoger opgezocht. Sneller dan Robin Pröpper de zin “ik word topscorer van de Eredivisie” kan uitspreken, stond Rigtersbleek alweer met twee doelpunten voor. 14-12. Weer zo’n moment om de wedstrijd naar je toe te trekken. En weer een thuisploeg die daar geen zin in had. Met nog zo’n tien minuten te gaan stond er een 17-18 tussenstand op het scorebord. Een tactische time-out van coach Kuitert was nodig om viermaal achter elkaar te scoren. De Friezen waren overrompeld. Een knock-out blow waar Mohamed Ali jaloers op zou zijn. Quick ’21/V&V wist nog een keer het gat in de mand te vinden, maar het bleek niet genoeg te zijn. 21-19 was de eindstand die aan het einde van de rit het scorebord sierde. En dus voor het eerst sinds lange tijd weer winst in een thuiswedstrijd in Enschede.

Na de wedstrijd werd stiekem al even gekeken naar de ranglijst in poule 1B. Geen enkele ploeg zonder puntverlies en dus mag Rigtersbleek zich na twee wedstrijden gedeeld koploper noemen. Volgende week krijgt de ploeg de kans om één van die andere koplopers een hak te zetten in Ruinerwold. Daar staat KIOS op het programma. De Bleekrondom zullen we pas na twee speelrondes weer aandoen, op zaterdag 2 oktober. We hopen iedereen dan uiteraard weer te laten juichen!

Tijs

En dan natuurlijk nog de derde helft: