Rigtersbleek 1 – CSL 1

20.45. Er is harde muziek te horen in de Pathmoshal. De tribunes worden gevuld met supporters en op het veld bereiden de spelers zich voor op wat komen gaat. Tijdens de warming-up proberen de korfballers al in een flow te krijgen die ze door de wedstrijd heen gaat slepen. Een flow die vandaag zeker nodig zal zijn, want de thuisploeg krijgt een flinke kluif aan de tegenstander van vandaag. Voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden komt de tegenstander van Fries grondgebied. De Friezen die ons vandaag tegenstand gaan bieden staan echter op plek nummer 1 in het klassement. Met 6 overwinningen uit zeven wedstrijden is CSL hard op weg naar het kampioenschap in de eerste klasse. Vorige week kreeg de ploeg een klap te verwerken na een verliespartij tegen Ritola. Dit resultaat zorgt ervoor dat Rigtersbleek slechts twee punten achterstaat op CSL en dus is de wedstrijd van vanavond een belangrijke. Kan Rigtersbleek meedoen om het kampioenschap?

Rigtersbleek is bezig aan een sterke reeks. Vanavond zal getracht worden om een vervolg te geven aan deze reeks van vier overwinningen. De ploeg is er op gebrand om met haar eigen spel CSL te verslaan. Dit moet te doen zijn, aangezien in de uitwedstrijd in Stiens erg goed tegenstand werd geboden. Na 50 minuten korfbal stond daar een 24-20 eindstand op het scorebord, maar qua spel deden de Enschedeërs niet onder voor de koploper.

De eerste helft van de wedstrijd begint goed. Beide ploegen komen goed uit de startblokken en wisselen elkaar af in scores. Op een zeker moment weet Rigtersbleek een gaatje te slaan van twee doelpunten, maar dit gaatje wordt gauw gedicht door CSL. De Friezen blijven stug doorgaan en komen beter in hun schot. Rigtersbleek weet de korf daarentegen minder goed te vinden. Dit biedt CSL de kans om de wedstrijd te controleren. Bij rust is er dan ook een gat van zes doelpunten verschil.

In de kleedkamer gaan de gedachtes van de Rigtersbleekers terug naar zeven dagen eerder. Daar stond het vlaggenschip van de rood-witte brigade acht doelpunten achter. Eindstand? 26-27. Niets is onmogelijk, ook niet tegen de koploper van de competitie. Met die instelling ging de ploeg terug het veld in en het gat werd meteen verkleind tot vier doelpunten. CSL liet zich echter geen moment van haar stuk brengen en bleef stabiel spelen. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd uitging als een nachtkaars. De ploegen wisselden elkaar af in score en dat leidde tot een 17-22 eindstand.

Is verliezen van de koploper een schande als de doelstelling voorafgaand aan het seizoen handhaving is? Misschien niet, maar feit is dat verliezen nooit leuk is. Daarom zal er volgende week extra hard gestreden moeten worden om de punten binnen te halen. Dan is Juventa uit Hardenberg de tegenstander. Ontmoetingen tussen Juventa en Rigtersbleek leveren altijd mooie potjes op, dus schroom niet om langs te komen. We kunnen de support goed gebruiken! De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op 29 februari, wanneer Ritola op bezoek komt.

Tot dan!

Tijs