ODIK 1 - Rigtersbleek/Cottus 1

Na 4 hele belangrijke punten in 2 topwedstrijden was het deze week tijd voor de hoofdmacht van de Bleek om aan te treden tegen de kampioen Odik. De club uit Barneveld is de terechte kampioen in de eerste klasse D, met een maximale score uit alle wedstrijden. Een wedstrijd voor Odik die als formaliteit kan worden gezien dus, maar voor de Bleek stond er nog wel degelijk wat op het spel. De punten zijn hard nodig om zeker te zijn van de handhaving. 

De wedstrijd ving aan in de Veluwehal. Beide ploegen beginnen niet met heel veel pit aan de wedstrijd, wat het spelbeeld niet erg aantrekkelijk maakt. Na een aantal minuten spelen is het Odik die wegloopt met een 8-5 voorsprong. De Bleek weet het spel weer redelijk op te pakken, en iets meer grip te krijgen op de Barnevelders. Er wordt gerust met een 13-11 voorsprong voor de thuisploeg. 

In de rust werd nogmaals het belang van deze wedstrijd benadrukt en werd er aangegeven dat er met meer pit gespeeld zou moeten worden om de punten mee te kunnen nemen naar Enschede. Na rust is het echter Odik die het vizier op scherp heeft en de voorsprong weet uit te breiden naar een stand van 18-12. De wedstrijd lijkt gespeeld te zijn, maar de Bleek zet in de laatste 10 minuten toch nog even aan, waardoor het gat terug wordt gebracht naar 2 doelpunten. Toch blijft Odik rustig, en wordt de wedstrijd door hen rustig uitgespeeld. Dit resulteert in een 26-31 verlies en wordt er teruggereisd naar Enschede zonder punten.

Na de wedstrijd bereikt ons echter het bericht dat zowel Telstar en Spirit hebben verloren. Dit betekent voor ons dat wij ons handhaven, als wij winnen van Top. Deze wedstrijd is thuis op 10 maart, waarbij we allemaal hopen op jullie steun. We hebben ervaren hoe fijn het is om voor een enthousiast publiek te spelen. Dus trek je rood-witte kleren aan, trek alle toeters en bellen uit de kast en schreeuw de longen uit je lijf! Tot dan :) 

Lonne