Juventa 2 – Rigtersbleek 2

Na de tegenslagen van vorige week mochten we afgelopen zaterdag weer aan de bak, dit keer tegen de nummer 2. Om 15.45u was het vertrek, dit keer vanaf de Diekman want sommige mensen moesten nog coachen. Na er bijna al een hele dag op te hebben zitten zaten we dan eindelijk in de auto richting Hardenberg. Na een kleine driekwartier rijden waren we dan eindelijk in de groene en altijd sfeervolle hal van Juventa. Tijdens de bespreking voor de wedstrijd werd eigenlijk duidelijk gemaakt dat dit wel een wedstrijd was waar we risico’s moesten en konden gaan nemen. Dit was een wedstrijd waar we konden stunten en misschien zelfs wel een winst konden pakken. Het eerste had na ons ook een wedstrijd bij Juventa dus de banken zaten goed vol en de sfeer zat er in de hal goed in. Stefan stond na zijn vakantie eindelijk ook weer bij ons op het veld.

Om half 6 ging dan ook eindelijk het start signaal, we hadden van te voren al wel gehoord dat we waarschijnlijk een scheids van Juventa zelf kregen. Onze start was niet zo daverend we kwamen dan ook al redelijk snel achter te staan en de positiviteit die we moesten houden ebde al langzaam weg. Na ongeveer 15 minuten pakten we na een time out de draad weer op. Wij begonnen mee te scoren en probeerden beetje bij beetje de achterstand wat kleiner te maken. Verdedigend ging het na een tijdje ook beter, het voor verdedigen ging beter en we haalden er goede ballen tussenuit. We moesten alleen letten op de wegtrekkende ballen bij de korf. We gingen uiteindelijk helaas rusten met een achterstand. We kregen te horen dat we tot het uiterste moesten gaan en de goede mensen moesten uitgaan spelen want de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld.

Het begin van de 2e helft was ook niet heel goed maar we herpakten ons weer snel. Ook hier begonnen de doelpuntjes weer te vallen alleen helaas niet genoeg om de wedstrijd toch nog een andere wending te geven. We hebben de stand nog terug weten te dringen naar een eindstand van 15-12 met wat meer speelminuten hadden we de punten mee terug genomen naar Enschede. Al met al was dit een leuke en leerzame wedstrijd om te spelen we konden veel risico’s nemen en we konden mooi het voor verdedigen oefenen tegen deze ploeg. Helaas bleven de punten van het 2e in Hardenberg. Aangezien het eerste bij ons op de bank zat bleven wij natuurlijk het eerste nog supporten in de hoop dat hun wel de punten mee terug zouden nemen naar Enschede. Nou hebben we een paar weken helaas geen wedstrijden meer, de volgende wedstrijd is pas 29 februari in de Pathmoshal. We hopen jullie dan natuurlijk allemaal weer aan de kant te zien!

Anouk