Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2404 van /home/deb105158/domains/kvrigtersbleek.nl/public_html/includes/menu.inc).

Juventa 1 - Rigtersbleek/Cottus 1

KV Rigtersbleek 1 speelt zich veilig tegen directe concurrent Juventa

Het eerste speelde afgelopen weekend tegen Juventa in Hardenberg. Dé belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Werd er gewonnen dan was het eerste definitief veilig, verlies zou een erg spannend slot van de competitie betekenen. Juventa stond op drie punten achterstand van ons vlaggenschip, op de zevende plek. Ook Juventa had de punten hard nodig in strijd om degradatie.

In aanloop naar het duel met Juventa werd er scherp getraind en was iedereen klaar voor de belangrijke wedstrijd. Het eerst deel van de wedstrijd was er niet één ploeg die de bovenliggende partij was, echter wist Rigtersbleek wel een klein gat te slaan van 2 à 3 doelpunten. Maar het was Juventa wat zich herstelde en voor rust nog terug wist te komen en de voorsprong kon pakken, ruststand 12-8.

Na rust leek het even de verkeerde kant op te gaan, via een 12-8 achterstand leek het erop dat Juventa mee bleef scoren. Bij een 14-10 tussenstand werd er aanvallend gewisseld, maar ook verdedigend schakelde Rigtersbleek een tandje bij. Na een sterk aanvallende periode kwam Juventa nog een maal op voorsprong, maar het was Rigtersbleek dat de aansluiting had gevonden, 15-14. Nadat het gelijk werd, wist Rigtersbleek weer de voorsprong te pakken met 6 doelpunten op rij. Door het sterke verdedigen, scoorde Juventa niet meer, wat resulteerde in een eindstand van 15-20.

Door deze overwinning is Rigtersbleek niet meer in te halen door Juventa en KVZ, waardoor het definitief veilig is, en ook volgend jaar uit mag komen in de eerste klasse. Het moest van diep komen, maar des te mooier is zo’n overwinning. Een trotste coach en een trots ploeg. Er staan nog twee wedstrijden op het programma, aankomende zaterdag wederom uit, tegen Victum.

Stan