Juventa 1 – Rigtersbleek 1

Afgelopen zaterdag mochten we met onze hele selectie aantreden tegen onze vrienden uit Hardenberg. De wedstrijden die in sporthal De Beek worden gespeeld zijn altijd mooi maar ook erg fysiek en zaterdag was daar geen uitzondering op. Hoewel we met een iets aangepaste opstelling aan de wedstrijd begonnen, had iedereen een goed gevoel en zin om aan de wedstrijd te beginnen.

En we begonnen redelijk goed. Hoewel Juventa in de beginfase het voortouw nam qua score, kwamen wij steeds beter in ons spelletje en liep de score aardig gelijk op. Het was een beetje stuivertje wisselen, de ene keer stonden wij voor en daarna was het weer de thuisploeg die de leiding nam. Het was duidelijk dat beide ploegen elkaar goed geanalyseerd hadden (en we elkaars spel na zoveel wedstrijden tegen elkaar gespeeld te hebben, wel kennen). Het bleek voor zowel Juventa als ons lastig om tot scoren te komen. Dat had aan onze kant ook voor een deel te maken met ons lage schotpercentage. De aanvallen liepen over het algemeen redelijk, maar we moesten iets slimmer gaan spelen en gewoon lekker gaan schieten.

Dat werd in de rust ook gezegd, nadat we met een 9-10 tussenstand de kleedkamer in waren gegaan. We wisten dat er wat te halen zou zijn als we in de tweede helft aanvallend een aantal dingen zouden veranderen en met zijn allen zouden blijven werken voor elke bal.

De tweede helft bleek echter iets anders te gaan dan de eerste. Hoewel het begin voortborduurde op de eerste helft, stokte het gedurende de tweede helft aan onze kant en ging Juventa juist makkelijker scoren. Hoewel er in hun spel weinig veranderde, waren ze zuiverder in hun schoten dan wij en speelden ze de juiste mensen uit. Achteraf gezien hadden we verdedigend eerder kunnen schakelen om deze run van Juventa te blokkeren, maar ook aanvallend hadden we het lastig. Het grootste gedeelte van onze schoten raakten de korf niet en dan kom je al snel onder druk van de schotklok te staan en moet je noodschoten gaan nemen. Quenda heeft nog een aantal keer gewisseld om te proberen iets te forceren, maar dit hielp helaas niet genoeg. Uiteindelijk hebben we het als team niet voor elkaar gekregen om de tweede helft nog weer de inhaalslag te maken die we tegen bijvoorbeeld De Wâlden wel konden maken. Uiteindelijk gingen we met een 23-19 eindstand van het veld af.

Het was mooi geweest als we de meegereisde supporters een andere wedstrijd hadden laten zien, maar dat zat er niet in helaas. Nu moeten we de komende weken aan de bak om tegen andere ploegen wat punten te gaan pakken. Maar eerst is het tijd voor een paar weken rust. Daarna kunnen we verder kijken en vol goede moed aan het einde van het zaalseizoen beginnen, want ondanks het verlies van afgelopen weekend, staan we er nog steeds prima voor en we gaan er alles aan doen om die positie vast te houden.

Groetjes Evy