HKC (He) 3 – Rigtersbleek 2

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we met Rigtersbleek 2 punten hebben gehaald in een officiële competitie. Gelukkig niet omdat we elke week keihard onderuitgingen, die tijd is al geweest. Gebrand om een goede start te maken hebben we een lekkere voorbereiding gehad. Nadat we 13 augustus voor het eerst de kunstgrasschoenen weer konden afstoffen hebben we nog een trainingskamp gehouden in Engelbert. Een weekend waarin we vooral op de derde helft hebben getraind, maar ook nog wel serieus bezig zijn geweest met korfbal. Daarna waren HKC, Zwart-Wit en Nääs nog aan de beurt. KVZ kon helaas niet doorgaan vanwege een Corona uitbraak in Zutphen. Dit maakt dat de generale repetitie tegen Nääs gespeeld is, een wedstrijd die we ondanks de vele kansen niet in ons voordeel hebben kunnen afsluiten.
We hebben na vier wedstrijden laten zien dat we genoeg kwaliteiten hebben om leuk korfbal te spelen, hard te werken als team en dan we niet bang hoeven te zijn voor onze tegenstanders. In de afronding kan het af en toe nog wel wat scherper, maar zo zijn er altijd wel wat plooien om glad te strijken.
De voornaamste conclusie die we konden trekken uit de voorbereiding is dat we twee van de drie helften goed presteren, en dat er voornamelijk nog winst valt te behalen in de eerste helft. Met die kennis in ons achterhoofd gingen we zaterdag dan ook naar Hengelo.

HKC is voor ons geen onbekende tegenstander, een zeer ervaren ploeg waar wij het altijd lastig mee hebben. In de voorbereiding van het 2de van HKC gewonnen, maar het 3de is toch andere koek. Met een wijze voorbespreking van Henrieke en hulpcoach Chris gingen we met goede moed en zeer gedreven de wedstrijd is. We wisten dat we ons niet moesten laten opnaaien en gefocust moesten blijven verdedigen. Zo min mogelijk onnodige vrije ballen en stippen tegen krijgen en je vooral niet gek laten maken door de tegenstander. Na het eerste fluitsignaal werd al gauw duidelijk dat deze goede voornemens wel eens lastig haalbaar konden worden deze pot, bij het minste contact werd er gefloten door de scheidsrechter en het acteerwerk van sommige tegenstanders zou niet misstaan in GTST. Een flinke domper voor ons, want wij lieten ons wel verleiden hierin mee te gaan. Desalniettemin ging de wedstrijd gelijk op, geen van beide partijen wist een gaatje te slaan en dat hield de spanning het volledige uur hoog.
In de rust keken we tegen een achterstand aan en hebben we de koppen nog eens goed bij elkaar gestoken. Met het vizier op 2 punten kwamen we de kleedkamer uit, maar moesten helaas ondervinden dat HKC net weer wat sneller het mandje wist te vinden. Langzaam maar zeker kwamen we wat beter in de wedstrijd, met een aantal tactische wissels probeerden we nog wat makkelijker een doelpunt te maken. Ook hebben we geleerd dat Estelle haar gelnagels niet alleen voor een tegenstander gevaarlijk kunnen zijn, een nare botsing zorgde voor een veel pijn en een wissel.
Richting het einde van de wedstrijd was de spanning om te snijden, het bleef gelijk opgaan en gaan en de korf werd aan beide kanten gevonden. In de laatste minuten van de wedstrijd wisten we eindelijk op voorsprong te komen, waardoor het leek dat we toch aan het langste eind gingen trekken. Maar door een ongelukkige tegengoal kwam HKC weer op gelijke hoogte. De kans om toch weer de voorsprong te nemen kregen we via een strafworp, maar deze konden we helaas niet verzilveren. Met een stand van 13-13 moesten kwam er een einde aan deze zwaarbevochten pot. Na het fluitsignaal gingen de wissels van 1 gelijk door richting het hoge Noorden, waar de rest met veel pijn en moeite Hengelo probeerde te verlaten en Enschede binnen te komen. De combinatie van het “Unmute us” protest en een thuiswedstrijd van de plaatselijke FC zorgde voor een kleine opstopping. Maar gelukkig brachten zij het feest wel naar Enschede.

Aankomende zaterdag spelen we de eerste competitiewedstrijd thuis, aansluitend op ons 1ste. We hopen op jullie support want nadien is er de mogelijkheid tot een gezellige namiddag met pizza’s en een springkussen. Tot dan!

Bram