HKC (He) 3 – Rigtersbleek 2

Een week vol wisselingen in de teamsamenstellingen voor het restant van de zaalcompetitie. De jeugdige talenten van de A1 zijn onze selectie komen versterken voor de rest van het seizoen. Hier zijn wij als selectie uiteraard super blij mee. Ook begrijpen wij dat het opgeven van je eigen team een hele opoffering is, nogmaals onze dank hiervoor.

Voor Rigtersbleek 2 is deze zaalcompetitie een ingewikkelde, de gemiddelde leeftijd van de meeste van onze tegenstanders is minstens het dubbele dan die van ons. Bakken met ervaring op hoog niveau en traag spel. In de voorbereiding en oefenwedstrijden tussendoor hebben we tegen een aantal 1e klasse ploegen laten zien dat we prima kunnen korfballen tegen tegenstanders die ook een lekker tempo draaien. Helaas zitten er in onze poule slechts 2 jonge ploegen wat maakt dat we in combinatie met de 2 punten in mindering onderin bungelen.

Omdat we als selectie samen doelstellingen hebben gemaakt, stond er zaterdag tegen het ervaren HKC een gewijzigde opstelling aan de start bij zowel 1 als 2. Onze Wim en Han waren zo sportief hun plek af te staan voor Bryan en Tijs, die op hun beurt weer zo sportief waren het niveau van het 2e op te krikken. Ook HKC kwam met zwaar geschut, dit hadden we aan zien komen en er waren duidelijke afspraken gemaakt. Geen overtredingen, speel hoog tempo, aansluiten tot aan de lijn en positiviteit.

HKC schoot uit de startblokken en wij stonden nog te slapen, al snel stond er een 8-3 achterstand op het scorebord. Met een time-out werden de spelers weer op scherp gezet, we kwamen de afspraken totaal niet na! Vanaf nu volle bak eraan en logische keuzes maken. Anouk maakte na haar blessure haar rentree en we konden de achterstand tot aan de rust verkleinen tot nog steeds een ingewikkelde 11-7.

In de rust werd nogmaals gehamerd op het feit dat wij de ploeg zijn met meer tempo en creativiteit. De taken en verdelingen in het vak werden nogmaals besproken, direct scoren na rust was het doel.
We kwamen als ploeg scherp uit de kleedkamer, gebrand op de punten waar we zoveel voor hebben geregeld deze week. Tijs, Nonglak en Mick doen wat er gevraagd wordt en dit resulteert in 3 doelpunten achter elkaar. De ploeg veert op en motiveert elkaar om vandaag als team te presteren. Elke en Lisa W. gaan elkaar afwisselen in de aanval en verdediging en Lola schiet er 2 ballen achter elkaar in. Met 12-12 op het scorebord besluit HKC hun achter de hand gehouden troeven in te zetten en de familie Burchartz betreed het veld. Wij houden ons hoofd koel en pakken met een mooie doelpunten van Bryan, Tijs en Nonglak brutaal de 13-15 voorsprong. Met nog 9 minuten op de klok wordt er een time-out genomen en aangegeven dat we lange aanvallen moeten spelen, zoeken naar de 100 procent kans en we moeten ons niet uit de tent laten lokken. Even wordt het nog spannend maar Mick en Nonglak weten het verschil op 2 te houden.

Een verdiende 15-17 overwinning door een teamprestatie vanuit de hele selectie. De 2 punten geven wat meer lucht, volgende week staat HHV op het programma. Een nog ervarener ploeg met scherpschutters. Een pittige maar vooral leerzame wedstrijd!

Groet, Henrieke