HHV 2 - Rigtersbleek/Cottus 2

Terwijl iedereen eigenlijk al met zijn gedachten bij de zaal is mocht het tweede van Rigtersbleek nog één keer op pad om te strijden voor een paar punten op het veld. Punten die zeker nodig zijn gezien de stand in de competitie. Vol goede moed vertrekt het team richting Hollandscheveld waar korfbalvereniging HHV zich bevindt. Er werd al eerder gespeeld tegen HHV op het veld, een spannende wedstrijd resulteerde in winst voor Rigtersbleek 2. Maar helaas wist Rigtersbleek 2 eerder geen punten te pakken tijdens een uitwedstrijd..

Eenmaal aangekomen in Hollandscheveld start de voorbereiding. Gelukkig is het droog, er wordt namelijk opnieuw gespeeld op gras. De vorige keer tegen HHV werd er niet scherp begonnen waardoor HHV in de wedstrijd kwam, belangrijk dus om dit deze wedstrijd wel te doen. Zo gezegd, zo gedaan en er werd al snel een voorsprong gepakt. Het was duidelijk dat hier punten te halen waren, maar eerdere wedstrijden leerden ook dat het niet altijd makkelijk was om een voorsprong te behouden. HHV begon wat meer te scoren maar Rigtersbleek 2 scoorde mee waardoor we met 6-11 de rust in konden. Wanneer de tweede helft start lijkt het of Rigtersbleek het even kwijt is. Bij hen gaat het moeizamer waar HHV de korf steeds beter weet te vinden en het nog bijna gelijk wordt met een stand van 14-15 en nog een kwart van de wedstrijd te spelen. Echter, er wordt door gevochten door het tweede van Rigtersbleek waardoor HHV niet weet door te zetten. Langzaam maar zeker wordt de voorsprong weer een beetje uitgebreid. Met een eindstand van 13-19 kan tevreden worden terug gekeken op een wedstrijd waarbij er voor de eerste keer punten worden mee genomen naar Enschede. 

Vanaf aanstaande week ligt de focus op de zaal waar eerst wordt getraind en er een aantal oefenwedstrijden op de planning staan. We zien jullie graag 24 november in de Pathmoshal wanneer zowel het eerste als het tweede de eerste thuiswedstrijd in de zaal speelt tegen Sparta!

Nienke