Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2404 van /home/deb105158/domains/kvrigtersbleek.nl/public_html/includes/menu.inc).

Het jaar van C2

Een jaar geleden werd ik gevraagd als trainer van de C2. Het hele coachen was nieuw voor mij, en het was een groep die ik nog niet erg goed kende. Maar wat een jaar hebben we gehad. Na een lange zomervakantie begon eindelijk de nieuwe uitdaging. De eerste paar trainingen waren geweest en we hadden er zin in. De meiden waren de ene training enthousiaster dan de ander, maar 1 ding was zeker: tijdens de wedstrijden werd er altijd gekorfbald voor de winst.

Het eerste seizoen op het veld begon moeizaam, met bescheiden scores. We wisten moeilijk tot scoren te komen, 3 doelpunten in 3 wedstrijden was niet genoeg. Toen we op een gegeven moment een thuiswedstrijd tegen KIOS hadden gespeeld, waar we in de slotminuten nipt 7-8 verloren, zag ik dat de C2 een team was met potentie. We konden beter dan we nu deden. De laatste veldwedstrijd werd gewonnen met 7-2, thuis tegen TOP. Een sterke ontwikkeling was in de maak. Deze ontwikkeling heb ik door het jaar heen duidelijk kunnen zien. We zijn sterker geworden in het aanvallende spel, scoorden naarmate het seizoen vorderde steeds meer doelpunten en maakten de wedstrijden steeds spannender.

Toch gingen de wedstrijden op het eind steeds net de verkeerde kant op. Het zaalseizoen begonnen we slap, met een 1-9 verlies thuis tegen NKC. We speelden in een klasse met 7 teams, er kon dus nog van alles gebeuren. De wedstrijden die ik hierna gezien heb, waren allemaal erg spannend. 3 gelijkspelen achter elkaar, dat gebeurt in het korfbal niet vaak. We wisten elke wedstrijd erg spannend te maken, maar net niet te winnen. Een 6-6 tegen Juventa, een 4-4 tegen Amicitia en ook TOP wisten we niet te verslaan. We stonden niet bovenaan, maar ook zeker niet onderaan. Dit was het moment in het seizoen dat we echt door moesten pakken. We zijn hier echt begonnen te trainen op het vierkantje, het tempo maken en het goed gooien en vangen. De trainingen waren heus niet altijd even fanatiek, maar we wilden allemaal leren.

Het was 9 Februari toen onze opmars begon. Na een paar goede trainingen was dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen binnen. 11-6 thuis tegen Juventa, waar we een fantastische pot speelden. Het aanvallende spel was beter, het tempo lag hoger dan voorheen en de schoten werden afgemaakt. Het was de eerste wedstrijd die erg spannend was, en we in de laatste minuten naar ons toe trokken. Deze geweldige wedstrijd werd gevolgd door weer een paar overwinningen, een gelijkspel (natuurlijk) en 1 verlies. Het team heeft tijdens dit zaalseizoen echt grote stappen gemaakt. Er was een duidelijke groei te zien. Ook met de trainingen zag ik vaker fanatieke spelers op het veld, en waren we met zijn allen echt bezig met 1 doel: winnen.

Dan komen we bij het veldseizoen. We zaten in een flow, na vele wedstrijden achter elkaar gewonnen te hebben. Het was weer een wat kleinere poule, met 4 teams. Dit waren echter geen onbekende teams. Zwart-wit, Ons Clubje en DOS-WK. Allemaal lekker dichtbij, maar moeilijke tegenstanders. Dit seizoen hebben we laten zien waar we het afgelopen jaar naartoe werkten.
De eerste 3 wedstrijden werden allemaal gewonnen, met onze 5-12 overwinning op stadsgenoot DOS-WK als hoogtepunt. Het spel waar we een jaar lang naar streefden, het spel waar we een jaar lang voor hadden getraind, kwam eindelijk echt tot stand. Na een kleine uitglijder tegen Ons Clubje was dan daar de kampioenswedstrijd tegen Zwart Wit. We begonnen erg slecht, en gingen met 4-1 achterstand de kleedkamer in. Het kampioenschap zat in ons hoofd, en we korfbalden er niet beter op. We moesten gewoon korfballen, gewoon het spelletje spelen wat we het hele veldseizoen al lieten zien. Met deze instelling gingen we de 2e helft in, en wat een helft was het. Het tempo lag hoog, er werd goed in een vierkantje gespeeld en de schoten (en doorloopballen!) werden gescoord. Eindstand: 5-9. Ook de laatste veldwedstrijd tegen DOS WK hebben we mooi gewonnen, waardoor we de terechte enige kampioen van deze competitie zijn! Het feestje werd gevierd en de frietjes zijn gegeten.

Ik wil de C2 heel erg bedanken voor dit mooie jaar. Ikzelf heb als coach heel erg veel van jullie geleerd, en heb een erg leuk en fanatiek seizoen met jullie beleefd. Blijf plezier hebben in het spel en leer van elkaar. Wanneer er op deze tour wordt doorgegaan, het spelletje lekker gespeeld wordt, gaan jullie ook de komende seizoenen knallen!

Bedankt!

Han