Devinco 2 – Rigtersbleek 2

Afgelopen weekend stond de zesde wedstrijd van het seizoen op het programma, tegen een grote concurrent: Devinco. In een wedstrijd die misschien wel de laatste zal zijn in een lange tijd, met oog op de persconferentie aankomende dinsdag, stond er veel op het spel. Een winst zou betekenen dat we nog verder zouden uitlopen op de tegenstanders onder ons, en dat we naast herfstkampioen ook de eerste veldhelft zonder puntenverlies zouden afsluiten. Alhoewel het zeker mogelijk is, wisten we van tevoren dat dit geen makkelijke pot ging worden.

Net als vorige week, spraken we ook deze keer af iets later dan normaal te vertrekken. Terwijl we tijdens het wachten even konden genieten van een paar jeugdwedstrijden, stroomde langzaam iedereen ons mooie complex op. Dit zou resulteren in een gezamenlijk vertrek, ware het niet dat onze lieve Bryan, die na zijn blessure gelukkig wel weer een wedstrijd mee mocht spelen, te laat was. Wel betekende dit dat de kas van de beruchte ‘boetepot’ weer iets werd gespekt.

Terwijl er regen was voorspeld, kwamen we na een benauwde rit een halfuur van tevoren aan in een licht bewolkt, maar heel erg winderig Deventer. Dit was zeker iets waar we vandaag rekening mee moesten houden. Toen uiteindelijk heel Rigtersbleek 2 aanwezig was, startten we met een korte bespreking. Winnen met de mensen die er mee zijn was zeker mogelijk, wanneer we ieders kwaliteiten op de juiste manier gaan benutten. Blijf positief naar elkaar en het allerbelangrijkst: we moeten er vandaag vanaf minuut 1 staan. Met deze instelling begonnen we aan de wedstrijd.

Ook deze wedstrijd begonnen we zwak. Al snel kwamen er verschillende tegendoelpunten, en leek het erop dat de eerste helft een herhaling zou worden van vorige week. Maar in tegenstelling tot afgelopen wedstrijd, pakten we het nu wel op. We namen de goede kansen, waren voor het grootste gedeelte sterk aan het verdedigen en waren fel en positief. Hoewel we veel tegenstand kregen, liepen we toch uit naar een ruststand van 5-11. In de rust kregen we mee zo door te moeten gaan, maar de koppen er nog steeds goed bij te houden, aangezien Devinco een sterke ploeg is die zo terug in de wedstrijd kan komen. Dit merkten we bij het beginnen van de tweede helft dan ook direct, want de Deventenaren wisten al snel terug te komen naar een achterstand van maar twee punten. Na een paar tactische wissels door te voeren, wisten we dit gat telkens tussen de twee en vier doelpunten te houden. We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken, maar we zouden het tweede niet zijn als we niet iedere wedstrijd spannend zouden maken. Wel hebben we de punten uiteindelijk binnengesleept, eindstand: 15-17. We willen Mattijs bedanken voor het meegaan, en de scheidsrechter voor de laatste strafworp die Estelle meekreeg na eigenlijk gewoon keihard geblokt te worden 😉

Na deze mooie wedstrijd met een welverdiend resultaat kwamen we achter nog meer goed nieuws: allebei onze concurrenten, HHV en NKC, hebben afgelopen weekend punten laten liggen. Beide ploegen hebben verloren, wat ons op een voorsprong zet van 7(!) punten. En ook het eerste wist te winnen, wat zal betekenen dat er weer een heerlijke traktatie aan zit te komen. Ik wil afsluiten met een positief woordje richting het tweede, want wat een eerste veldhelft hebben we met zijn allen gehad. We hebben allemaal keihard gewerkt en hebben elke wedstrijd allerlei verschillende moeilijkheden overwonnen. Iedereen heeft inzet getoond, en ik heb heel veel zin in de komende periode. Uiteindelijk hebben we alle wedstrijden weten te winnen, waardoor we nu welverdiend herfstkampioen zijn! Hier mogen we (hopelijk maar) één weekje van genieten, en dan hebben we 24 oktober onze laatste veldwedstrijd, tegen DOS-WK.

Han