Amicitia 1 – Rigtersbleek 1

KV Rigtersbleek is bezig aan een wederopstanding. Na puntverlies tegen de onderste drie ploegen van de poule, werd gewonnen van KIOS en Juventa. Neem het puntje van Apeldoorn mee en Rigtersbleek 1 staat op een puntentotaal van vijf punten. Tegenstander van afgelopen zaterdag wist één puntje meer te bemachtigen en daarmee is de wedstrijd van groot belang. Daarbij komt het gegeven dat de ploeg deze wedstrijd heeft omcirkeld op de kalender. Met twee ex-Rigtersbleekers in de gelederen, is Amicitia een wedstrijd die extra fijn zal zijn om te winnen. Echter zal dit moeilijk gaan, want mede door de kennis van Patrick Hage, zal de ploeg goed voorbereid zijn. Maar onmogelijk zal het niet zijn, Rigtersbleek zit in de ligt qua resultaten en de Oranjekragen hebben twee wedstrijden op rij verloren.

Omsingeld door donkere regenwolken begint fluit de scheidsrechter op het dan nog droge veld van Amicitia. Al snel blijkt dat Rigtersbleek het initiatief wil nemen deze wedstrijd en dat lukt haar ook. Met een honderd procent score uit de eerste twee aanvallen, goed verdedigend werk en nog eens twee goals, staat al gauw een 4-0 score op het scorebord. Amicitia begrijpt dat het op deze manier in de soep loopt en gooit er een tandje bij op. Gevolg hiervan is dat de thuisploeg kan aansluiten. Op 3-4 mist Amicitia en strafworp en weet de Bleek dat te gebruiken om het gat wat te vergroten. Dat momentum zet zich door en het gat werd weer vier. Eigenlijk was toen al duidelijk dat Rigtersbleek deze wedstrijd ging winnen. Amicitia schoot vrijwel geen enkele bal raak, waar Rigtersbleek dat wel lukte. Voor Rigtersbleek was het zaak om dit vast te houden en verdedigend geconcentreerd te blijven spelen. Met rust werd er een 5-11 tussenstand gemeld.

In het tweede bedrijf wist Rigtersbleek deze voorsprong nog meer uit te breiden tot acht doelpunten verschil. De boodschap in de rust luidde: schakel de juiste mensen uit. Dit werd, af en toe iets té letterlijk, prima gedaan. Amicitia kwam wel wat beter in haar spel, maar had uiteindelijk geen schijn van kans tegen het veel fellere Rigtersbleek. Met een eindstand van 15-20 blies de scheidsrechter voor het laatst en zo boekte Rigtersbleek misschien wel de meest indrukwekkende zege van dit seizoen. Door hard werken, professioneel spel en scherp schieten, worden het zesde en zevende punt van dit veldseizoen bijgeschreven.

Mede door puntverlies van concurrenten staat Rigtersbleek op een tweede plek. Tijdens het schrijven van dit verslag is mij ten ore gekomen dat amateursporten in teamverband de komende weken in de ban worden gedaan. En hoewel ik begrijp dat iedereen die dit verslag leest er voor wil pleiten dat KV Rigtersbleek 1 niet onder amateursport mag worden geschaard, geldt dit helaas ook voor ons. Voor onvoorziene tijd zal de Bleekrondom leeg blijven. Voor de mensen die ons korfbal missen, kunnen wedstrijden uit het verleden online worden gezet, maar live korfbal zit er voor nu even niet meer in. Voor nu kan ik dus niks anders doen dan wensen dat dit zo spoedig mogelijk weer mag, zodat wij u, in welke vorm dan ook, als toeschouwer op jullie kunnen rekenen. Tot ziens!

Tijs