A1 beachkorfbalt in Aalsmeer

Afgelopen zaterdag zijn we met de A1 mannen en vrouwen naar Aalsmeer gereden voor een Beach korfbal toernooi. Onze tegenstanders zijn gewaarschuwd, want onder de naam “De Beach Bleekers” zouden wij wel even de eerste prijs ophalen. Dan moeten we wel even afrekenen met Telstar A1, Tempo A3, Team Gestrand en Regio 72 A1. Allemaal onbekende tegenstanders voor ons en zeker het Beach korfballen was ook nog totaal onbekend voor onze toppers. Dat bleek ook in de eerste wedstrijd tegen Telstar A1. Een heel klein veld, hele snelle omschakelingen, 2 punten scores vanuit de hoeken of achter de middenlijn en een hele andere ondergrond, zand, zand, zand  en nog een zand. We kregen dus in die eerste wedstrijd dik aan de kont. Weet de uitslag niet meer, maar die was fors. Maar goed, even bespreken wat beter kan en hoe we makkelijker tot scoren kunnen komen en hup op naar de tweede wedstrijd. Nu moeten we tegen Tempo A3. De ploeg in het geel leek wel een hele andere gedachte te hebben over A-junioren qua leeftijd. Volgens mij zat er een heer in die achter in de 20 was, oud en heel fysiek en ja dat vinden wij lastig. Uiteindelijk ook deze kansloos verloren.

Dan maar focussen op de laatste twee wedstrijden. De eerst volgende tegenstander is Team Gestrand. Doordat we van de vorige wedstrijden toch e.e.a. geleerd hebben, stapten we vol vertrouwen het veld in. Met de aanmoedigingen vanaf de zijlijn, die trouwens steeds feller werden, werd het een hele spannende wedstrijd, met hele gave acties, schoten die geblokt werden, tot twee keer toe en achter elkaar en jaaaaa, we haalden ons eerste punt, want het werd een 4-4 gelijkspel. Nu hadden we de smaak te pakken. Laat de laatste tegenstander maar komen. En die laatste tegenstander is Regio 72 A1 met Phineas in de basis, of voor de wat ouder lezers Fiddle Diddle van de 7up reclame. We namen meteen het initiatief en scoorden er lekker op los met twee punters. Het was een hele leuke aantrekkelijke wedstrijd en dit alles resulteerde in een 4-8 verdiende overwinning. Uiteindelijk zijn we met 3 punten 1 na laatste geworden, of beter gezegd 4de.

Al met al maakt dat natuurlijk geen donder uit. We hebben het vooral heel gezellig gehad met zijn allen en ook de ouders, Henry, Desiree en Louise hebben volgens mij een hele leuke dag gehad. En natuurlijk vergeet ik Inge niet, die als coach ook mee ging en zelf heel graag mee wilde doen, maar ja da mag nie, het is voor de kids. Op de terugweg nog even langs de Mac in Amersfoort en daarna rustig weer op hoes an. Zeker een uitje wat we volgend jaar ook weer willen mee maken. Allemaal bedankt voor deze leuke, gezellige dag. Tot volgend jaar.

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”999″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”300″,”typeof”:”foaf:Image”,”width”:”400″}}]]