Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2404 van /home/deb105158/domains/kvrigtersbleek.nl/public_html/includes/menu.inc).

Verslag jeugdkamp 2019

Vrijdagmiddag 5 juli was het dan eindelijk weer zover, hét weekend waar alle jeugdleden het hele jaar naar uitkijken: het jeugdkamp! Rond 6 uur vertrekken de eerste auto’s vanaf de Bleek richting Lemele. Eenmaal daar aangekomen treffen de kids een kampeerboerderij die helemaal in het thema van televisie en Youtube is. De kamerverdeling wordt bekend gemaakt, bedden worden opgemaakt en de kids barricaderen hun kamer met snoep en chips. Rond 8 uur wordt er gefloten en is het tijd voor de bekendmaking van de teams; de Expeditieleden, de Vrouwzoekende boertjes, de Kalfam, de Luizenmoeders, de Molten, de Treitervloggers, de Gamers en TeamSTUK worden allemaal ingedeeld en zullen gaan strijden om de winst dit weekend. Het eerste spel op het programma is Rigtersbleek Ravage. Elk team krijgt een lijst met opdrachten die ze moeten vervullen, waar ze punten voor kunnen behalen. De opdrachten variëren van een menselijke piramide bouwen tot het stukslaan van (rauwe) eieren op je hoofd. Alle teams gaan er vol voor en proberen zoveel mogelijk opdrachten te doen. Na een uur spelen is het tijd om even bij te komen en om te kleden voor het volgende spel. In het bos zitten namelijk verschillende Youtubers en Televisiesterren verstopt, die de teams moeten gaan zoeken aan de hand van typerende geluiden. Zo liep Judeska rond, moest Dylan Haegens worden gevonden en zong Wendy van Dijk de sterren van de hemel. Na dit spannende spel in het donkere bos is het tijd om even wat te drinken en vervolgens te gaan ‘slapen’. Echter bleef het nog lang onrustig op de Eskamp en was het de volgende morgen alweer heel vroeg ochtend door een groot aantal vroege vogels.

Na een lekker ontbijtje was het alweer tijd om naar het bos te vertrekken. Dit keer werd er Jacht Kwartet gespeeld, waarbij de teams voorwerpen van elkaar moesten stelen om zo met 4 gelijke attributen een kwartet te krijgen. Eenmaal terug op de kampeerboerderij was het tijd om hard te gaan oefenen voor Bleeks got Talent, wat diezelfde avond nog op het programma stond. Verschillende liedjes galmden door de Eskamp, en ook de nodige dance moves werden getoond. Rond een uur of 1 kon er heerlijk geluncht, klaargezet door Debbie, Ronnie en André. Daarna was het al snel tijd om de sportkleding aan te trekken, want om 2 uur begon Expeditie Rigtersbleek.

De teams werden onder andere getest op hun uithoudingsvermogen, balans en fanatisme door middel van verschillende proeven. Na een heerlijke donut en een glaasje drinken was het tijd voor de Finale Proef. Alle teams moesten een parcours afleggen, waarbij ze onderweg moesten kruipen door het zand, glijden door het water en vieze wormen en krekels moesten opeten als echte strijders. Rond een uur of 4 waren alle teams klaar en begon het licht te regenen, signaal om lekker te gaan douchen en nog even de puntjes op de i te zetten voor de bonte avond. Om 6 uur stond er een heerlijk buffetje klaar, zo konden de buikjes goed gevuld worden, want er stond nog een lange avond op de planning. Om 8 uur barstte dan eindelijk de talentenjacht los, het publiek kon smullen van verschillende acts. Zo werd er gedanst, gezongen, geacteerd, gequizd en nog veel meer. Het niveau lag erg hoor, maar uiteindelijk ging team KalFam, onder leiding van top acteur Dirk, er als collectief met de winst vandoor. Tijd om even in te kakken was er niet, de adrenaline begon zijn werk te doen, want het was tijd voor de gevreesde spooktocht. Rond 11 uur vertrokken we naar het bos, waar een angstaanjagend spookverhaal werd verteld. Vervolgens mochten de dames en heren van de F de E het spits afbijten en begonnen aan de tocht. Geesten, spoken, kettingzagen; alles kwam voorbij. Schor maar enthousiast keerden we terug naar de Eskamp, waar we van Debbie nog een heerlijk broodje knakworst kregen en we vervolgens lekker zijn gaan slapen.

Zondag begonnen we met zingen voor Gijs, hij was 11 jaar geworden. Vervolgens werden de koffers ingepakt en de kamers opgeruimd, want vandaag zouden we alweer naar huis gaan helaas.. Na een heerlijke traktatie van Gijs stond er om half 12 stond nog een leuk bosspel op het programma onder leiding van Han en Stefan. Hier werd het laatste beetje energie bij iedereen er nog uitgeperst, want er moest flink om winst gestreden worden. Bij terugkomst op de boerderij kon er nog even gespeeld worden, waarna we lekker patat hebben gegeten. Om 3 uur stonden de eerste ouders voor de deur en was het tijd om weer naar huis te gaan. Het was een super geslaagd weekend en hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien!