Twents Open Schutterstoernooi 2020 afgelast

Al 15 opeenvolgende jaren wordt het Twents Open Schutterstoernooi georganiseerd bij KV Rigtersbleek, door het Corona-virus komt daar nu een eind aan. Het Schutterstoernooi van 20 juni 2020 is afgelast.

Helaas ontkomen wij er ook niet aan, het corona-virus. Dit heeft ons doen besluiten om het Twents Open Schutterstoernooi op 20 juni 2020 af te gelasten. Gezien de maatregelen die gelden tot en met 1 juni en de onzekerheid wat er na die datum gaat gebeuren is het risico te groot.

Als organisatie van het jaarlijkse Schutterstoernooi willen wij een goed toernooi neerzetten, zoals jullie van ons gewend zijn. Dit is echter niet mogelijk in het korte tijdsbestek.

Mogelijkheid tot een alternatief?

In een brief aan de leden van KV Rigtersbleek werd eerder al bekend gemaakt dat het Schutterstoernooi dit jaar is afgelast en niet plaats zal vinden. Hier kregen wij van betrokken leden hartverwarmende reacties op en veel steun om toch iets te organiseren.

De mogelijkheid om iets te organiseren zit er dan ook nog steeds in en indien de kans zich voordoet, pakken we deze met beide handen aan. Echter is de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers en bezoekers tijdens dit evenement het belangrijkste en willen we 100 procent zekerheid. Het advies van het RIVM en de overheid is leidend bij deze beslissing.

Hoe deze dag er dan uit zal zien is nog niet bekend, maar het zal tevens in de vorm van een schottoernooi zijn. De ervaring van onze vrijwilligers komt hierbij zeker goed van pas. In korte tijd kan er een toernooi neer worden gezet, dus ook met de datum zijn we nog flexibel.

Het is daarom ook goed mogelijk dat er een afgeslankte versie wordt georganiseerd, het draaiboek zit al goed in ons hoofd en acties kunnen snel uitgezet worden.

Er zal in ieder geval geen grote feesttent en foodplein zijn en ook de mogelijkheid voor onze camping zit er helaas niet in dit jaar. Het is onmogelijk om de vergunningen daarvoor op tijd geregeld te hebben. Ook weten we niet of we iedereen toe kunnen laten of dat het beperkt toegankelijk zal zijn. De tijd moet het uitwijzen.

3 juli 2021

Er is al wel een datum voor 2021 gepland, het Twents Open Schutterstoernooi zal op 3 juli 2021 voor de 16e keer georganiseerd worden. Op die dag zullen wij het dubbel en dwars goedmaken, dus noteer dit alvast in je agenda!

Dit is een ander weekend dan normaal, het toernooi werd altijd in het derde weekend van juni gehouden. Maar door de veranderende competitieplanning en zomervakanties moest er de laatste jaren al geschoven worden.

Dit jaar hebben we voor meer zekerheid gekozen. 3 juli valt in een vrij weekend, er zal geen competitie gespeeld worden of een promotie-/degradatiewedstrijd. Ook valt deze datum nog buiten de schoolvakanties.

Één antwoord

1. […] Meer informatie lees je op de website van KV Rigtersbleek. […]