Sporten en corona – update 29 september

De trainingen, oefenwedstrijden en competitie gaan weer van start. Om samen te kunnen genieten van onze sport en op een veilige en verantwoorde wijze te blijven korfballen zijn er bij KV Rigtersbleek een aantal spelregels waar we ons aan moeten houden. Alleen op deze manier houden we het Corona-virus onder controle. Deze regels zijn afgeleid van de richtlijnen van het RIVM, NOC-NSF en KNKV.

Maatregelen

Voor iedere bezoeker van ons complex zijn er een aantal basisregels:

• Blijf thuis bij klachten en laat je testen;
  • Pas hygiĆ«ne toe;
  • Was/desinfecteer je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de elleboog;
  • Ben je 18 jaar en ouder, houdt 1,5 meter afstand tot elkaar.

Voor sporters op het sportveld gelden ook een aantal aanvullende regels:

• De 1,5 meter afstand regel geldt niet tijdens trainingen en wedstrijden. Wel houdt je 1,5 meter afstand tot je trainer/coach;
  • Op de reservebank/dug out moet onderling 1,5 meter afstand worden gehouden. Het eventueel bijplaatsen van stoelen langs de lijn is toegestaan (ook op 1,5 meter afstand);
  • Gebruik alleen je eigen bidon.

Verder gelden ook de volgende regels bij het bezoeken van ons complex:

• Overal op ons complex gelden de algemene richtlijnen van het RIVM;
  • Geforceerd stemgebruik is niet toegestaan;
  • Volg alle aanwijzingen goed op;
  • Betaal zo veel mogelijk contactloos met pin;
  • Het is verplicht om op ons terras of in de kantine een zitplaats uit te zoeken.

Voor het vervoer nemen wij het advies over van het RIVM:

• Kom zo veel mogelijk met de fiets naar ons complex;
  • Bij uitwedstrijden geeft het RIVM het advies om met niet-medische mondkapjes plaats te nemen in de auto, bij personen uit een verschillend huishouden.

Naast de geldende regels vragen wij om bezoekers zich te registreren bij binnenkomst. Deze registratie van persoonsgegevens wordt uitsluitend gebruikt voor eventueel contactonderzoek van de GGD en worden twee weken bewaard.

Wij vragen onze leden, trainers, vrijwilligers en bezoekers zich aan de regels te houden en erop toe te ziet dat de regels worden nageleefd. Spreek elkaar op een nette manier aan indien iemand zich niet aan de regels houdt. Alleen samen houden we het coronavirus onder controle en kunnen wij blijven genieten van onze sport.

Heb je nog vragen of is iets niet duidelijk, bekijk op de website van het NOC-NSF het protocol verantwoord sporten of bekijk de FAQ.

Namens het bestuur

Stan Huizinga