Samenwerking Topvorm Twente en KV Rigtersbleek/Cottus

Samenwerking Topvorm Twente en KV Rigtersbleek/Cottus

Vele jaren lang zijn KV Rigtersbleek/Cottus en Topvorm Twente al met elkaar verbonden. Op medische- en verzorgingsvlak wordt getracht de spelers en speelsters van KV Rigtersbleek/Cottus fysiek te ondersteunen.
De praktijk heeft met vestigingen op de UT Campus en Saxion Hogeschool een goede spreiding in Enschede. De aanwezigheid van specialisaties als sport- en manuele fysiotherapie bieden veel deskundige kwaliteit.
Behandelmethoden als dry needling en echografie én samenwerking met een andere disciplines zoals (sport)diëtiste en (sport)podoloog geven we een breed scala aan ondersteuning. Ook een directe samenwerking met de afdeling Orthopedie van MST ziekenhuis in Enschede zorgt voor adequaat en snel handelen. Elke dinsdagmiddag wordt er een orthopedisch spreekuur gehouden op onze praktijklocatie op de UT.

De laatste jaren werd door Jaap Loman, fysiotherapeut binnen Topvorm Twente, het inloop sportspreekuur gehouden op locatie het Saxion gehouden. Om de binding met de club, spelers en speelsters te optimaliseren zal het inloop sportspreekuur vanaf het huidige buitenseizoen weer op de club zijn van 18.00-19.00 op de dinsdagavond vanaf september. Dit spreekuur is niet alleen voor de selectie toegankelijk, maar voor de gehele vereniging. Dus ook voor de jongste pupillen onder ons.
Wanneer het binnen(zaal)seizoen van start gaat zal dit logistiek weer gehouden worden op het Saxion, op onze locatie in de centrale hal van het hoofdgebouw aan de M.H. Tromplaan. Waarna het tijdens het tweede gedeelte van het veldseizoen weer op de club gehouden wordt.
Het inloopsportspreekuur is gratis. Hier wordt een korte screening gedaan van blessures, pijntjes behandeld en vragen beantwoord.

Als Fysiotherapiepraktijk Topvorm Twente willen we onze medische- en sportverzorgingsbijdrage leveren aan de vereniging met als doel uitwisselen van kennis, verbeteren van sportprestaties en blessurepreventie.

SAMEN WERKEN AAN TOPVORM!