Patrick Hage komend seizoen nieuwe trainer/coach Rigtersbleek/Cottus

Patrick Hage is met ingang van het nieuwe korfbalseizoen 2018-2019 de nieuwe trainer en coach van de 1e selectie van de Enschedese korfbalvereniging Rigtersbleek/Cottus. Patrick Hage volgt komende zomer René Stenvers op, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij KV Rigtersbleek/Cottus.

Met deze overgang keert Patrick Hage terug bij Rigtersbleek/Cottus. Hage maakte als speler verschillende seizoenen deel uit van de eerste selectie van Rigtersbleek en was tussen 2012 en 2014 trainer van het tweede team. Na een jaar trainer te zijn geweest van S.K.V. Vakgericht is Hage sinds 2015 trainer van stadsgenoot DOS-WK. Na het kampioenschap in de derde klasse promoveerde Hage het afgelopen seizoen zowel op het veld als in de zaal met zijn ploeg naar de tweede klasse. Voor deze knappe prestaties werd DOS-WK in Enschede genomineerd als sportploeg van het jaar.

Namens Rigtersbleek/Cottus meldt voorzitter Robin Nooteboom: “Het is mooi dat Patrick terugkeert bij Rigtersbleek/Cottus, Patrick kent onze club meer dan goed. Hij heeft als speler jarenlang het rood-wit gedragen en als trainer zijn eerste ervaringen bij Rigtersbleek opgedaan. Tijdens zijn actieve spelerscarrière trainde hij al diverse jeugdteams bij Rigtersbleek die op een hoog niveau uitkwamen en ook met de coaching van het tweede team van Rigtersbleek/Cottus was Patrick succesvol. Het is ontzettend knap wat Patrick afgelopen jaren in zijn hoedanigheid als trainer/coach met stadsgenoot DOS-WK heeft gepresteerd en ook dit seizoen draait hij met de ploeg bovenin de 2e klasse mee.”

Na twee seizoenen neemt Rigtersbleek/Cottus komende zomer afscheid van René Stenvers. Onder leiding van René heeft de selectie goede resultaten geboekt in de eerste klasse. Nooteboom: "Wij zijn René dankbaar voor zijn inzet bij Rigtersbleek en wensen hem met zijn ploeg veel succes voor de rest van dit seizoen en uiteraard in zijn verdere carrière als trainer/coach. Doel blijft voor Rigtersbleek/Cottus naar een bredere selectie toe te groeien, mee te doen in de top van de eerste klasse en in vervolg daarop de ambitie om door te groeien naar de Overgangsklasse, zoals we dat al enkele jaren gelden ook wisten te realiseren. Met Patrick gaat Rigtersbleek/Cottus vanaf komend seizoen deze mooie uitdaging samen aan.