KV Rigtersbleek en EKC Nääs gaan fuseren, NRC’22 wordt de nieuwe naam

Het definitieve besluit is genomen, KV Rigtersbleek en E.K.C. Nääs gaan per seizoen 2022-2023 fuseren. De naam van de nieuwe vereniging in Enschede Noord wordt: Nääs Rigtersbleek Combinatie, afgekort: NRC’22. Dat besluit is definitief genomen op de Bijzondere Algemene Ledenvergaderingen van beide verenigingen afgelopen maandag 21 februari 2022. Tijdens de ledenvergadering konden de leden van Nääs en Rigtersbleek hun stem uitbrengen over het fusievoorstel, een overgrote meerderheid bij beide verenigingen stemde voor.

In mei 2021 zocht KV Rigtersbleek contact met de Enschedese Korfbal Combinatie Nääs om te spreken over een fusie. Met een steeds kleiner wordende vereniging en vrijwilligersgroep is het steeds lastiger om de vereniging draaiende te houden. Ook het bestuur van EKC Nääs zag dit op termijn gebeuren. Hierop werd een werkgroep geformeerd, die vanaf september 2021 heeft gewerkt aan het fusievoorstel. Een bloeiende en levendige vereniging in Enschede Noord is het streven, een vereniging van iedereen, voor iedereen.

KV Rigtersbleek gaat hun huidige locatie verlaten en begint samen met EKC Nääs aan een nieuwe start in het Van Heekpark, waar de huidige sportvelden van EKC Nääs de nieuwe locatie van NRC’22 wordt. Daarbij wordt gekeken naar extra kunstgrasvelden, worden op het moment de kleedkamers gerenoveerd en worden er aanpassingen gedaan aan de entree.

De komende maanden gaan de verenigingen gebruiken om alle voorbereidingen te treffen en moet de vereniging vorm gaan krijgen. In juni 2022 vindt de Ledenvergadering plaats waarop beide verenigingen officieel opgaan in één vereniging, NRC’22.