KV Rigtersbleek en EKC Nääs gaan door met nieuwe trainer

KV Rigtersbleek en EKC Nääs gaan door met nieuwe trainer

Afgelopen week is bekend gemaakt dat KV Rigtersbleek en EKC Nääs, na het lopende seizoen, afscheid nemen van hun hoofdtrainer. Quenda Kuitert stopt na drie seizoenen als hoofdtrainer bij KV Rigtersbleek, Frank Landkroon heeft dan vier seizoenen de leiding gehad bij EKC Nääs.

Na verschillende gesprekken is besloten om een nieuwe hoofdtrainer te zoeken voor de fusievereniging. Daarmee laten beide verenigingen een goede hoofdtrainer gaan, maar is dit het beste besluit. Er is onder andere gesproken met de trainers zelf en verschillende selectieleden van beide verenigingen. Daarnaast heeft de fusiegroep onafhankelijk advies ingewonnen, waarbij ook duidelijk naar voren kwam om een nieuwe start te maken.

Beide trainers hebben een ongelukkige periode gehad bij de vereniging. Door de omstandigheden rondom COVID zijn veel competitiewedstrijden afgelast. Daarom hopen we het seizoen nog op een positieve manier af te kunnen sluiten en dat de competitie zo snel mogelijk wordt hervat. De besturen wensen Frank en Quenda veel succes in hun verdere trainerscarrière.

De fusiegroep, bestaande uit een afvaardiging van beide verenigingen, gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer. Het uitgangspunt is om drie selectieteams te vormen, wat bestaat uit een mooie mix van jong en oud, ervaren en onervaren spelers. “We zoeken een goede hoofdtrainer voor het eerste team, maar ook voor het tweede en derde gaan we op zoek. Volgend seizoen staat er een sterke selectie, we voegen twee eerste klasse teams bij elkaar.” Aldus Wilfred Onstein (EKC Nääs) en Stan Huizinga (KV Rigtersbleek). Als beide verenigingen op de bijzondere algemene ledenvergaderingen akkoord gaan, ontstaat er met ingang van het nieuwe seizoen een fusieclub in Enschede Noord.