Kuitert en Pauw-Debski ook volgend seizoen aan het roer!

Selectie KV Rigtersbleek

Quenda Kuitert en Henrieke Pauw-Debski staan ook volgend seizoen aan het roer bij KV Rigtersbleek. Het dames-duo, die dit seizoen voor het eerst voor de selectie stonden, verlengen beiden hun contract. Met een gevarieerde selectie van jong en oud gaan de dames aan de slag. Marinne Kuitert (1e) en Inge Elshof (2e) worden de nieuwe teambegeleidsters.

Vorig seizoen was voor beide niet een erg gelukkig seizoen, door veel blessures en andere verplichtingen waren er nogal wat verschuivingen bij de selectie. Met name in het zaalseizoen was het aantal spelers niet voldoende. Hierdoor heeft de Technische Commissie, in overleg met spelers en ouders, de A1 eerder over moeten laten gaan. Een moeilijke beslissing voor beide partijen, vooral gezien de goede resultaten en het mogelijke kampioenschap van de junioren.

Quenda Kuitert over het afgelopen seizoen: “Afgelopen seizoen was een bewogen seizoen. Een uiteenlopende selectie, veel blessures en het aanvullen vanuit de junioren. De ervaren selectiespelers hebben deze jeugdige spelers goed opgevangen en mede daardoor wisten we ons met zowel 1 als 2 netjes veilig te spelen.”

Aankomend seizoen gaan Quenda en Henrieke ook weer met het volste vertrouwen tegemoet. Ondanks de onzekerheid was de voorbereiding al gepland en zijn de doelen al weer gesteld. Het eerste speelt zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse. In de zaal verwachten we zeker een spektakel met de stadsderby’s tegen EKC Nääs en DOS-WK. Dat zijn wedstrijden waar je als vereniging naar uitkijkt.

“Voor mij was dit zware, maar toch gezellige seizoen dan ook erg leerzaam als beginnend trainer.

Komend seizoen kunnen we echt gaan bouwen aan de selectie met jeugdig talent en ervaren spelers die terugkeren (na langdurige blessures).” aldus Quenda.

De Technische Commissie en het Bestuur zijn zeer tevreden over de samenwerking. Zowel Quenda als Henrieke hadden nog geen ervaring als trainer/coach in de senioren. Maar ze hebben dit seizoen bewezen dat ze er beide staan, bij goede en slechte tijden. Wij wensen Quenda en Henrieke daarom ook veel plezier en succes volgend seizoen!