Covid-19: extra maatregelen 29 september

Extra maatregelen 29 september

Naar aanleiding van de persconferentie van de overheid zijn de volgende extra maatregelen genomen, deze extra maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september. De volgende extra maatregelen zijn:

• Tijdens wedstrijden zijn geen toeschouwers toegestaan, de komende drie weken wordt zonder publiek gespeeld. We kunnen blijven sporten in teamverband, maar zonder de support van toeschouwers;
  • De kantine gaat de aankomende drie weken dicht, tijdens trainingen en wedstrijden is het dus niet mogelijk om gebruik te maken van de kantine/toiletten. De kleedkamers blijven geopend, houdt echter wel rekening met het maximaal aantal personen in de kleedkamers.

Wij adviseren om zo kort mogelijk voor de training aanwezig te zijn en na de training zo snel mogelijk (na het douchen) de locatie te verlaten. Blijf niet op het veld hangen, maar ga zo snel mogelijk naar huis.

Veelgestelde vragen:

Zijn ouders/publiek toegestaan bij trainingen? Ouders zijn ook bij trainingen niet toegestaan. Alleen de spelers en trainers hebben toegang tot het complex. Wanneer spelers en trainers klaar zijn met hun training worden ze verzocht het complex te verlaten en niet te blijven kijken bij andere trainingen.

Mogen andere spelers kijken bij wedstrijden na/voor hun wedstrijd? Toeschouwers zijn niet toegestaan, wanneer een speler/coach geen wedstrijd heeft worden zij beschouwd als toeschouwer.

Dit geldt ook voor selectieteams: De spelregel van 13 mensen op de bank, waarvan maximaal 8 spelers, blijft gehandhaafd, rekening houdend met de 1,5 meter. Als voorbeeld:
Als een tweede team gespeeld heeft, en het eerste team speelt daarna, mogen er in totaal nog steeds 13 mensen op de bank zitten bij het eerste. Het kan dan dus zijn dat er spelers van het tweede team naar huis moeten.

Mag ik bij een uitwedstrijd als ouder wel mee (t/m 17 jaar)? Ja dit mag, ouders die rijden bij een uitwedstrijd horen bij de begeleiding en hebben toegang tot het complex. Let wel op, de kantine zal gesloten blijven. Thuispubliek is daarentegen niet toegestaan.

Kijk voor de algemeen geldende maatregelen bij het vorige artikel: https://kvrigtersbleek.nl/nieuws/sporten-en-corona-update-start-competitie/