5 vragen aan… Tess van den Broek

5 vragen aan... Tess van den Broek - FB

Korfbal ligt stil, geen competitie, geen activiteiten. Onze jeugd is inmiddels weer begonnen met trainen en langzaamaan worden er weer wat dingen opgepakt. Dit betekent dus ook weinig nieuws en verslagen. Daarom hebben we onze leden opgezocht, waarin we vijf vragen stellen. Want wat doet die selectiespeler naast korfbal, wie zorgt er altijd voor dat het complex er netjes bij ligt en wie verstuurd altijd de parade?

In 5 vragen aan maken we kennis met onze leden, wie zijn ze en wat doen ze in het dagelijks leven. Ook vragen we naar hun leukste korfbalmomenten en wat ze voor KV Rigtersbleek doen. Vandaag een speelster uit het eerste; Tess van den Broek.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Hoe ziet dat er nu uit?

Ik ben Tess van den Broek, 20 jaar oud. Voor zo ver ik mij kan herinneren ben ik altijd al op het bleek veld te vinden geweest. Afgelopen jaar ben ik gestopt met mijn studie Media, Informatie en Communicatie en ben ik full time aan de bak gegaan in een fotografie bedrijf.

Op dit moment zit ik zoals vele ook thuis zonder werk, maar daardoor heb ik mij wel goed kunnen oriënteren voor een nieuwe studie! Thuis zitten is ook wel een beetje saai, beetje netflixen, beetje chillen, beetje niks, maar er is niks aan te doen.

Hoe ben je bij KV Rigtersbleek terecht gekomen? Heb je altijd al op korfbal gezeten en speel je nu nog steeds?

Ik heb altijd al bij de Bleek gekorfbald, dit omdat mijn moeder Marja al vele jaren bij de bleek zit. In de jeugd heb ik niet veel verschillende trainers gehad, maar de leukste jaren in de jeugd waren onder begeleiding van mijn moeder en Quenda. Op dit moment speel ik in het eerste en wederom onder begeleiding van Quenda.

Wat is jouw leukste/mooiste herinnering bij KV Rigtersbleek of korfbal in het algemeen?

Een specifiek hoogte punt op het korfbal gebied kan ik niet zomaar opnoemen, want er zijn vele mooie momenten geweest. Daarom in deze corona tijd stel ik dan ook dat mijn eerste weekendje-weg teamuitje met de selectie het hoogte punt is geweest en hoop ik dat er nog vele gezellige weekendjes komen.

Wat doe je als vrijwilligerswerk voor KV Rigtersbleek of wat vindt je leuk om te doen bij de vereniging buiten korfbal?

Op dit moment ben ik samen met Estelle en Marian trainster en coach van onze A2! Het is een super gezellig en positief team, daardoor vind ik het ook leuk om te doen. Daarnaast fluit ik af en toe ook een jeugdwedstrijd, maar het trainen en coachen van de A2 vind ik wel een heel stuk leuker.

Wil jij verder nog iets kwijt?

Hopelijk mogen we snel weer beginnen!