5 vragen aan… Quenda Kuitert

Korfbal ligt stil, geen competitie, geen activiteiten. Onze jeugd is inmiddels weer begonnen met trainen en langzaamaan worden er weer wat dingen opgepakt. Dit betekent dus ook weinig nieuws en verslagen. Daarom hebben we onze leden opgezocht, waarin we vijf vragen stellen. Want wat doet die selectiespeler naast korfbal, wie zorgt er altijd voor dat het complex er netjes bij ligt en wie verstuurd altijd de parade?

In 5 vragen aan maken we kennis met onze leden, wie zijn ze en wat doen ze in het dagelijks leven. Ook vragen we naar hun leukste korfbalmomenten en wat ze voor KV Rigtersbleek doen. Vandaag onze hoofdcoach; Quenda Kuitert.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Hoe ziet dat er nu uit?

Ik ben Quenda Kuitert, heb een relatie met Tom en ben moeder van Sven (4) en Job (2).
Bij Sport Federatie Berkelland ben ik werkzaam als Combinatiefunctionaris Onderwijs & Sport. Hier geef ik o.a. gymlessen aan groep 1 t/m 8 en ben ik coördinator bewegingsonderwijs voor onze 14 basisscholen. Verder organiseren we van allerlei beweeg activiteiten voor 0-100 jaar. Bijvoorbeeld valpreventie aan 80+-ers, maar ook kleutersportdagen. Super afwisselend en daardoor erg leuk.

Hoe ben je bij KV Rigtersbleek terecht gekomen? Heb je altijd al op korfbal gezeten en speel je nu nog steeds?

Op de basisschool zat ik in een groep met 36 leerlingen, waarvan er 30 op korfbal zaten, dus door de groepsdruk moest ik wel.ūüėČ
In de jeugd speelde ik tot de B altijd in een meisjesteam, toen hadden we zelfs een CM5.
Na heel wat jaren in de seniorenselectie gespeeld te hebben ben ik momenteel trainer/coach van het 1e team.
Naast korfbal heb ik tot mijn 18e allerlei soorten dans en ballet gedaan.

Wat is jouw leukste/mooiste herinnering bij KV Rigtersbleek of korfbal in het algemeen?

Als speler: De Super Sunday waarbij het 1e, 2e en 3e kampioen werden. We hadden toen een hele leuke en kwalitatief sterke selectie waarbij het hele seizoen erg gezellig en uitdagend was, met als kers op de taart het feest op ons eigen complex.

Mijn mooiste jeugdherinnering is na jarenlang 2e worden achter het meisjesteam van DKV Zwart-Wit, eindelijk een keer kampioen te worden met de BM4, waar we op het feestje als cadeautje een korfbalpaal-ketting-bedeltje kregen van onze coach Dion Voerman. Zo’n leuk en lief gebaar.
En natuurlijk alle jeugdkampen, met als hoogtepunt natuurlijk de spooktocht!

Als coach was √©√©n wedstrijd extra speciaal dit seizoen; de uitwedstrijd in de zaal tegen de W√Ęlden. We kwamen op een achterstand van 12-4, 5 minuten voor rust, maar de ploeg toonde zoveel veerkracht en drive, waardoor er uiteindelijk een 26-27 overwinning uit het vuur werd gesleept.¬†
Voor wie het leuk vindt, een mooi verslag van deze pot: https://www2.rtvkanaal30.nl/sport/15-korfbal/4660-marge-van-acht-is-niet-genoeg-voor-de-walden.html

Wat doe je als vrijwilligerswerk voor KV Rigtersbleek of wat vindt je leuk om te doen bij de vereniging buiten korfbal?

Na heel wat vrijwilligersklusjes in de TC, als jeugdtrainer, in de RAAK en het bestuur, organiseer ik nu vanuit de Grote Mensen Activiteiten Commissie (GMAC) allerlei activiteiten voor de senioren van onze club. Bijvoorbeeld de pubquiz of de Super Saturday.

Wil jij verder nog iets kwijt?

Hopelijk mogen we elkaar weer snel ontmoeten op ons complex, dan zorgen we met de GMAC voor een fantastische COME-BACK party!