5 vragen aan… Evy Wonink

Evy Wonink

Korfbal ligt stil, geen competitie, geen activiteiten. Onze jeugd is inmiddels weer begonnen met trainen en langzaamaan worden er weer wat dingen opgepakt. Dit betekent dus ook weinig nieuws en verslagen. Daarom hebben we onze leden opgezocht, waarin we vijf vragen stellen. Want wat doet die selectiespeler naast korfbal, wie zorgt er altijd voor dat het complex er netjes bij ligt en wie verstuurd altijd de parade?

In 5 vragen aan maken we kennis met onze leden, wie zijn ze en wat doen ze in het dagelijks leven. Ook vragen we naar hun leukste korfbalmomenten en wat ze voor KV Rigtersbleek doen. Vandaag iemand die nog niet heel lang bij de vereniging is; Evy Wonink.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Hoe ziet dat er nu uit?

Zoals velen van jullie wel zullen weten ben ik Evy Wonink en speel ik sinds twee jaar in het eerste van Rigtersbleek. Ik ben hier gekomen toen ik aan de universiteit ben gaan studeren. Inmiddels zit ik alweer aan het eind van mijn tweede jaar van de bachelor Technische Natuurkunde. Ik vind het heerlijk om lekker te bewegen, korfbal vind ik natuurlijk erg leuk, maar ook sporten als volleybal en tennis doe ik graag. Verder ben ik een echt familiemens. Ik vind het fijn om leuke dingen te doen met mijn gezin of naar andere familieleden te gaan.

In deze periode waarin iedereen thuis moet blijven, is dit natuurlijk wel lastig. Ik probeer elke dag hard te lopen en ook regelmatig op de korf te schieten bij ons thuis. Verder woon ik tegenwoordig weer bij mijn ouders in Havelte. Normaal woon ik op kamers in Enschede, maar het is toch een stuk gezelliger en ook een stuk ruimer. Ik volg mijn colleges online, wat gek genoeg al bijna normaal begint te voelen.

Hoe ben je bij KV Rigtersbleek terecht gekomen? Heb je altijd al op korfbal gezeten en speel je nu nog steeds?

Toen ik negen jaar was, maakte ik voor het eerst kennis met de korfbalsport. Met mijn basisschool deden we toen mee aan het schoolkorfbaltoernooi en ik merkte gelijk dat ik het een leuke sport vond. Het feit dat veel van mijn vrienden en vriendinnen ook op korfbal zaten, maakte dat ik al snel wist dat ik ook op korfbal wilde. Ik ben begonnen bij de dorpsvereniging in Havelte, UDI. Later ben ik naar DOS’46 in Nijeveen gegaan op zoek naar meer uitdaging en om nog beter te kunnen worden. Ik heb daar van mijn twaalfde tot mijn achttiende gespeeld en heb daar een heleboel mooie momenten meegemaakt. Twee jaar geleden heb ik mijn VWO-diploma gehaald en heb ik besloten om in Enschede te gaan studeren en op kamers te gaan. Blijven korfballen in Nijeveen was niet echt een optie, dus ben ik destijds op zoek gegaan naar een korfbalvereniging in Enschede. Uiteindelijk heb ik besloten om bij Rigtersbleek te gaan spelen. Ik had met Nienke Hintzbergen gesproken die me vertelde wat voor vereniging het was. Mijn toenmalige trainer kende Patrick Hage en zo ben ik bij deze club beland.

Wat is jouw leukste/mooiste herinnering bij KV Rigtersbleek of korfbal in het algemeen?

Als ik terugdenk aan alle mooie korfbalmomenten die ik heb beleefd zijn dat er een heleboel. Dat hoeven niet eens per se momenten te zijn waarop ik zelf in het veld stond. Zo kan ik me nog goed herinneren dat het eerste van DOS’46 promoveerde naar de korfballeague onder toeziend oog van een bomvolle sporthal in Nijeveen. Dat vond ik fantastisch, maar het mooiste moment dat ik tot nu toe heb beleefd, was op mijn zestiende. Ik speelde toen voor het tweede jaar in de B1 van DOS’46 en we hadden na een ijzersterke veldcompetitie en een gewonnen kruisfinale de finale bereikt van het Nederlands Kampioenschap die in Bennekom gespeeld zou worden. Ik vond het geweldig om voor zo’n publiek de finale te mogen spelen en hem uiteindelijk zelfs te winnen. Het is één van de momenten in mijn leven die ik niet snel zal vergeten.

Wat doe je als vrijwilligerswerk voor KV Rigtersbleek of wat vindt je leuk om te doen bij de vereniging buiten korfbal?

Bij een korfbalvereniging moet natuurlijk veel meer gebeuren dan alleen maar korfballen en ik probeer ook daarin mijn steentje bij te dragen. Af en toe fluit ik een wedstrijd en sinds dit seizoen ben ik ook lid van de TC. Toen ik nog thuis woonde heb ik ook een tijdje training gegeven aan een team, wat ik erg leuk vond, maar ik merk dat ik daar tegenwoordig de tijd niet meer voor heb. Dit vind ik wel erg jammer, ik vond het altijd leuk om te doen.

Wil jij verder nog iets kwijt?

Vanaf het begin dat ik bij de club gekomen ben, heb ik gemerkt dat Rigtersbleek een warme vereniging is. Ik ben heel blij met hoe ik destijds ontvangen ben. Ik hoop dat dit altijd zo zal blijven!