5 vragen aan… Bram Kerkhoven

5 vragen aan... Bram Kerkhoven

Korfbal ligt stil, geen competitie, geen activiteiten. Onze jeugd is inmiddels weer begonnen met trainen en langzaamaan worden er weer wat dingen opgepakt. Dit betekent dus ook weinig nieuws en verslagen. Daarom hebben we onze leden opgezocht, waarin we vijf vragen stellen. Want wat doet die selectiespeler naast korfbal, wie zorgt er altijd voor dat het complex er netjes bij ligt en wie verstuurd altijd de parade?

In 5 vragen aan maken we kennis met onze leden, wie zijn ze en wat doen ze in het dagelijks leven. Ook vragen we naar hun leukste korfbalmomenten en wat ze voor KV Rigtersbleek doen. Vandaag; Bram Kerkhoven.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Hoe ziet dat er nu uit?

Mijn naam is Bram Kerkhoven en ben 24 jaar oud. Momenteel ben ik aan het werk als projectmedewerker zorginnovatie bij een thuiszorgorganisatie in Deventer. Daarnaast probeer ik zo snel mogelijk mijn opleiding Gezondheid & Technologie af te maken op Saxion. Door de corona uitbraak is er voor mij veel extra werk en kan ik ook veel uren maken. Mijn voornaamste werkzaamheden zijn het faciliteren van tablets bij de cliënten thuis zodat zij zorg op afstand kunnen ontvangen en kunnen beeldbellen met familie en vrienden. Ook zijn er veel andere technologieën in de zorg waar wij mee bezig zijn.

Hoe ben je bij KV Rigtersbleek terecht gekomen? Heb je altijd al op korfbal gezeten en speel je nu nog steeds?

Vroeger wilde ik elke sport wel spelen, het ging heen en weer van honkbal, naar voetbal tot tafeltennis. Daar ben ik ook mee begonnen, dat was ook wel makkelijk, want mijn broer deed dat ook. Bij tafeltennis mocht ik nog geen competitie spelen en was het alleen maar trainen, al gauw was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Bij een sportdag die op de basisschool werd georganiseerd kwam ik in aanraking met korfbal, clubicoon Herman Baltink heeft mij het spelletje laten zien en zodoende heb ik gelijk de keuze gemaakt om te gaan korfballen. Korfbal zit al wel in mijn bloed, dus mijn ouders stonden ook zeker achter de keuze. Ook mijn opa en overgrootvader hebben nog voor Rigtersbleek gekorfbald, mijn overgrootvader is zelfs nog betrokken geweest bij de oprichting van onze mooie vereniging.

Wat is jouw leukste/mooiste herinnering bij KV Rigtersbleek of korfbal in het algemeen?

Voor het mooiste moment bij Rigtersbleek moeten we al wel een paar jaar terug in de tijd. Ik speelde toen in de B1 onder Stefan Eij. Dat zaalseizoen speelde we 1ste klasse en deden mee om het kampioenschap, na de 14 reguliere wedstrijden was het nog niet beslist en moesten we tegen Telstar op neutraal terrein spelen voor de hoofdprijs. Stefan Eij was zoals gewoonlijk weer eens op vakantie, waardoor Ryanne de Boer het van hem overnam. Een relatief kleine zaal in Deventer schetste het decor voor wat helaas een verloren wedstrijd was voor ons. Maar het publiek dat van verschillende verenigingen kwam aanmoedigen was iets dat je als jonge korfballer niet had verwacht. De sfeer zat er goed in en dat maakte dat misschien wel een van de mooiste wedstrijden die ik bij Rigtersbleek heb gespeeld.

Wat doe je als vrijwilligerswerk voor KV Rigtersbleek of wat vindt je leuk om te doen bij de vereniging buiten korfbal?

Momenteel ben ik trainer van de B1, samen met Han trainen wij met veel plezier dit talentvolle team dat zowel op het veld als in de zaal net niet om de 1ste  plek kon strijden. Daarnaast ben ik onderdeel van de GMAC, op het moment van schrijven zijn we druk bezig met de invulling voor de online Pubquiz die gehouden wordt. Daarnaast sponsor ik graag wat barinkomsten bij trainings- en wedstrijddagen.

Wil jij verder nog iets kwijt?