Jeu de Boules

Op 14 juni 1990 is bij enkele leden het idee ontstaan om voor die leden, die niet meer korfballen, een jeu-de-boulesgroep op te starten. Dit mede om de binding tussen oud-leden en de korfbalvereniging in stand te houden. Jeu de Boules is gewoon een leuk spel, dat we bij Rigtersbleek recreatief en met veel plezier spelen.

Het is een spel voor jong en oud en iedereen kan het spel (klik hier voor de spelregels) beoefenen. En dan niet te vergeten de sfeer en gezelligheid; ja, een ieder die kennis maakt met het Jeu-de-Boulen is verloren! Op 27 april 1991 zijn de jeu-de-boules banen officieel geopend door Wethouder Van der Meer.

De banen zijn voorzien van een uitstekende verlichting waardoor er ook bij kunstlicht prima gespeeld kan worden. Elke dinsdagavond en zondagmorgen wordt er fel, maar sportief, gestreden om de punten. De Jeu-de-Boulers doen ook mee aan verschillende toernooien en veel andere activiteiten die door onze korfbalvereniging worden georganiseerd.

Naast oud-korfballers zijn er ook ouders van korfballende kinderen, vrienden en bekenden bij de Jeu-de-Boules-afdeling. Bij de boulers staat sfeer, vriendschap en gezelligheid zeer hoog in het vaandel. Onze Jeu-de-Boules groep telt ca. 30 leden, maar mag nog verder groeien. Er kunnen 80 personen tegelijk spelen.

Liefhebbers van het recreatieve Jeu de Boulesspel kunnen lid worden van de vereniging.
Belangstelling ? Kom eens kijken op de speelmorgen of speelavond. Of speel eens gratis een maand mee!

Spelregels

Wil je meer weten over spelregels van Jeu de Boules / Petanque? Op onze website vind je de officiƫle spelers.

Spelregels

Bij Rigtersbleek

Benieuwd naar Jeu de Boules bij KV Rigtersbleek? Kijk snel naar de mogelijkheden!

Bij Rigtersbleek

Nieuws

Wat is er de afgelopen periode gebeurd? Lees hier al het laatste nieuws omtrent de Jeu de Boules!

Nieuws

Agenda

Een keer mee doen of kijken bij de Jeu de Boules? Bekijk hier de agenda voor de aankomende evenementen/activiteiten.

Agenda