TOP (V) 2 - Rigtersbleek/Cottus 2

Zaterdag 29 september, de vierde wedstrijd van het seizoen, ditmaal tegen TOP 2 Vroomshoop. We kwamen zelfverzekerd en met vol moed het veld op. De zon ging al rustig onder en iedereen had al zin in een tosti of een lekker broodje frikandel, de wedstrijd begon namelijk pas rond 5 uur. De wedstrijd van TOP 1 werd zelfs eerder gespeeld dan onze wedstrijd tegen het tweede team van TOP. Een voordeel hiervan was wel dat we naar een mooi potje korfbal konden kijken voor onze wedstrijd en misschien wat meer konden oppikken van het korfbal spel van TOP 2. Na een paar minuten de wedstrijd hebben bekeken werden we al naar de kleedkamer geroepen door onze coach Martijn Pals. We werden goed gemotiveerd en we moesten onze wedstrijdfocus de gehele wedstrijd proberen vast te houden. De wedstrijd kon beginnen.

Na de motiverende bespreking van Martijn gingen we het veld zelfverzekerd op. Het inschieten ging echter moeilijk door de laagstaande zon. Het start signaal ging. Toch naar zelfs deze motiverende bespreking zaten we nog niet in de wedstrijd en begonnen we met een fixe achterstand. Ondertussen op de bank met al mensen van de junioren, werd de bank voller en voller, ook kwamen de spelers van het derde ons versterken. Onze coach Martijn zag ook al snel dat het gat tussen de stand groter en groter werd en hij wist dat er snel actie moest woorden genomen. Hij wisselde twee spelers al vrij snel. En de koppen stonden al weer de zelfde kant op. De rust was aangebroken.

We zagen dat na de bespreking in de rust, we aardig geschrokken waren van de stand. Hierdoor begonnen wij ook te scoren en kwam dit op een tussen stand van 10-8  in de laatste 14 minuten. We waren goed onderweg om nog onze punten terug te halen in Vroomshoop. Maar natuurlijk dachten de tegenstanders hier anders over en begonnen ook te scoren. Eigenlijk begon nu de wedstrijd pas echt en zagen we twee gemotiveerde ploegen. De vakken werden aan beide kanten aangestuurd en er zat een mooie en duidelijke spelverdeling in. Nu zagen we de echte  Bleekmentaliteit terug komen en kwamen we dichter en dichter bij de gelijke stand. Toch bleef TOP  scoren en hielden ze het gat groot genoeg om een overwinning te realiseren. De eindstand kwam daarmee uit op 19-14.

Het was TOP  toch gelukt om de punten in Vroomshoop te houden. Na even een goede nabespreking wisten we wat we de volgende wedstrijd zeker beter moesten doen. Een goed begin is het halve eind. Verder nog even de dag afsluiten met een lekker koud drankje zat er dit keer niet in, er was geen pin aanwezig in de kantine en de meeste hadden natuurlijk geen contant geld bij zich. Dan maar lekker wat drinken in Enschede en gezellig het weekend afsluiten met een avondje stappen.

Volgende week staat er een wedstrijd thuis gepland tegen KVZ 3. Gelukkig iets vroeger dan 17:00, met pinautomaat tot beschikking en hopelijk ook met een overwinning.

Ricardo Pierens