Telstar/Dé Register Makelaar 1 - Rigtersbleek/Cottus 1

KV Rigtersbleek pakt 2 belangrijke punten voor de zaal

Voor de achtste keer mocht Rigtersbleek 1 zich opmaken voor een laatste veldwedstrijd voor de aanvang van de zaalcompetitie. Een achtste wedstrijd die normaal pas na de zaalcompetitie gespeeld wordt. Ondanks de gedachten die stiekem al afdwaalden naar de zaal was het toch van belang de focus te houden en twee belangrijke punten te halen in Hoevelaken.
Tijdens de bespreking wordt duidelijk gemaakt dat er de vorige wedstrijd tegen Telstar door Rigtersbleek ver onder het niveau gekorfbald werd, waarbij wij in de beginfase de wedstrijd al uit handen gaven. Het was zeker zaak dit vandaag niet te laten gebeuren en dus scherp te beginnen.
In het zonnetje werd het fluitsignaal gegeven en al snel werd er door Rigtersbleek een ruime voorsprong behaald, na een kwartier spelen stond het 1-5 voor de ploeg uit Enschede. Noodzakelijk om op dit moment de voorspong vast te houden en zeker niet te verzwakken. De luxe voorsprong die behaald werd moest richting de rust worden uitgebreid. Rigtersbleek wist door te zetten en in de rust stond het 5-10. In de rust werd duidelijk gemaakt dat Telstar normaal gesproken een ploeg is die doorzet, maar dat er op dit moment geen vertrouwen meer in zit. Na rust gaat het echter in scoreverloop gelijk op en Telstar weet dit redelijk vast te houden. Er breekt een moment aan dat door beide ploegen moeilijk wordt gescoord. Met nog 10 minuten te spelen en een tussenstand van 9-15 lijkt de wedstrijd gespeeld en kan Rigtersbleek de wedstrijd rustig uitspelen. Met een eindstand van 13-16 laat Rigtersbleek Telstar nog te dichtbij komen, gezien het grote niveauverschil in deze wedstrijd. Maar met een goed gevoel kan er vooruit worden gekeken richting de zaal.

Rigtersbleek 1 zal zich hier de aankomende weken op voorbereiden en de eerste thuiswedstrijd zal worden gespeeld op 24 november tegen Sparta in Enschede. In deze competitie zijn er zeker kansen om boven in mee te gaan draaien. Met bekende tegenstanders die we ook op het veld hebben gezien als Juventa, Noviomagum en NKC belooft dit een spannende competitie te worden.

Jordy