Telstar 1 - Rigtersbleek/Cottus 1

In de week van Hemelvaart mochten de oude bekenden Telstar en Rigtersbleek zich wederom opmaken voor een krachtsmeting, de 4e van dit korfbalseizoen. De onderlinge stand is 2-1 in het voordeel van de Enschedeërs, en de keer dat we de punten aan Telstar lieten was met de kleinst mogelijke marge.  De laatste ontmoeting resulteerde in een goede oorwassing voor de ploeg uit Hoevelaken, waardoor zij gebrand waren op revanche, en wij graag wilden laten zien dat we dat nog wel eens konden.

Hoewel er een vliegende stewardessen-start gemaakt werd vielen de Rigtersbleek-goals niet als de rijpe appelen zoals in de laatste ontmoeting. Wel maakte Rigtersbleek een duidelijk statement door snel een gat van 4 goals te maken. Het creëren van de aanvallen, kansen en goals kostte veel energie, gelukkig had Telstar meer moeite, en een nette ruststand van 6-12 werd bereikt via tussenstanden van 1-5 en 4-10. Het Enschedese rebound overwicht werd goed uitgebuit en aanvallen met 7/8 kansen waren niet ongewoon, dit is wat we wilden. 12 goals was dus nog wat mager, maar op zich oké. Toch een tandje er bij in de tweede helft en doorpakken.

Het scoreverloop in de tweede helft is wisselend, en even leek Telstar nog wat dichter bij te komen van 7 naar 4 verschil. Echter, met twee nagenoeg gelijke goals gooide onze man met keelontsteking de wedstrijd op slot. Onze invallers deden aansluitend een fijn duitje in het zakje en zorgden voor een maximaal verschil van 8 goals op 11-19. Alle mensen van 2 zijn na hun wedstrijd in Rhenen bij ons in de zon komen zitten, en we hebben mede dankzij hen deze overwinning op de gloeiende kunstgrasmat gelegd. Met hard werken en gebruik van onze brede selectie hebben we deze overwinning binnengesleept. Dank jongs!

Zaterdag 26 mei 2018 is onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen, en op deze Super Saturday hopen we dat jullie ons nog een keer komen zien zweten. We hebben dit seizoen heel veel energie geput uit jullie aanwezigheid, en we hopen die in elk geval nog één keer te mogen ontvangen voor we begin juni korfballend-gezien op zomerreces gaan. En omdat we dus heel blij zijn met al jullie support, zorgt de selectie op Super Saturday voor een bedankje, voor al jullie aanwezigheid, aanmoedigingen, en positiviteit. Dus schrijf je in, eet met ons mee en laat je verrassen! We zien jullie dan!

Tot de 26e,
Ryanne