Sparta (N) 1 - Rigtersbleek/Cottus 1

Buiten, een middag in april was warm en rustig, met een wind die over het veld veegde. Het kon wel eens de warmste dag van dit jaar zijn, tot nu toe dan. Binnen de lijnen van het veld was het minder rustig, daar hing een opgewonden sfeer en vielen de eerste glinsterende zweetdruppels op de grond. Vandaag staat de tweede wedstrijd, van de tweede helft van het veldseizoen op het programma. De jongens en meisjes van Rigtersbleek zouden het opnemen tegen het team van Sparta Nijkerk, oftewel een clash tussen de nummer twee en drie op de ranglijst.

Met nog zes wedstrijden te gaan, elf punten boven de degradatiestreep en zes punten achter de koploper, lijkt het een wedstrijd te worden dat vooral gespeeld gaat worden voor de eer. Bovendien hebben er een aantal veranderingen plaats gevonden binnen het team, dus kan er aan elkaar gewend en met elkaar geƫxperimenteerd worden in verschillende opstellingen.

Tegen de tijd dat de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluit blies om de wedstrijd te laten starten, waren er wat meer supporters rond het veld verzameld. Echter hadden ze voor de wedstrijd niet hoeven komen. Met vlagen leek het niveau harder te dalen dan een parachutist zonder parachute, maar het spel is nog als werk onder constructie. Er zaten namelijk ook momenten in de wedstrijd waar mooie doelpunten vielen, goede looplijnen werden gelopen en leerzame fouten werden gemaakt.

De eer van deze wedstrijd werd helaas naar de kant van Nijkerk getrokken, maar de tweede plek blijft nog altijd behouden voor de rood-witten. Bespreken wat we hebben geleerd en meenemen naar de volgende wedstrijden, waar we hopelijk onder hetzelfde warme zonnetje kunnen spelen.

Groetjes Bryan