Rigtersbleek/Cottus C1 - HKC (He) C1

We moesten deze wedstrijd spelen tegen HKC in de Diekmanhal, onze eerste wedstrijd van 2018. Voor de wedstrijd, tijdens het inspelen werd er voor het eerst met ons team gebruik gemaakt van de nieuwe inspeelshirts met naam. Ons team werd geplaagd door ziekte waardoor er maar negen spelers aanwezig konden zijn. Laura van de C2 zat reserve bij ons team.

Vlak voor de wedstrijd kwamen wij erachter dat HKC geen wedstrijdshirts had meegenomen, hierdoor moesten ze in inspeelshirts of een trui ( ! ) spelen. Deze shirts werden opgehaald en pas in de rust werden deze shirts aangetrokken.

Toen de wedstrijd uiteindelijk begon begonnen wij met de bal uitnemen. We begonnen de wedstrijd matig en speelden onze kansen niet goed uit. De vakken liepen niet en we scoorden maar niet. Het ene vak had bijna één helft nodig om twee keer te scoren. Nadat er was gescoord voor de laatste keer in de eerste helft met een strafworp van Lian werd de rust aangegeven.

Wanneer de tweede helft begon was het andere vak aanval, die na 5 – 10 minuten scoorden voor de eerste keer. Na een lange helft waarin de kansen niet goed werden afgemaakt scoorde C2 – speelster Laura de 4 - 0. Met nog ongeveer 5 minuten op de klok scoorde laatste vak nog één maal een strafworp. Hierna was de wedstrijd afgelopen.

We hebben slecht gespeeld uiteindelijk, de kansen niet goed afgemaakt en we hadden niet genoeg inzet. De uiteindelijke uitslag bedroeg 5 – 0 voor onszelf.

Bram Hesselink, C1