Rigtersbleek/Cottus 2 - Nova 2

Deze zaterdag stond er een wedstrijd tegen Nova 2 op het spel. Een goede ploeg uit Bilthoven, die samen met Rheko 3 een eerste plaats in de ranglijst deelt. Een spannende wedstrijd, waarbij het behalen van de 2 punten voor ons mooi meegenomen zou zijn. We kenden Nova natuurlijk van de vorige wedstrijd en we konden hierdoor goed voorbereid aan de partij tegen Nova beginnen.
Om 14:00 uur ging het startsignaal, waarbij we met goede hoop het spel zijn begonnen. De eerste helft zijn we sterk begonnen. Toch kwamen onze kansen niet makkelijk op gang. Dit leidde al snel tot een achterstand van 0-3. Mochten wij Nova bij willen blijven zouden wij nu ook onze kansen moeten grijpen en de schoten er in moeten knallen. We gingen met een stand van 3-6 de rust in. Na onze bespreking waren wij klaar om de tweede helft onze kansen te pakken. Dit was meteen te zien in de eerste 15 minuten na de rust. Wij bleven zeker niet achter en kwamen met mooie acties en doelpunten terug van een stand van 3-6 naar 7-7. Nu was het de taak aan ons om dit vast te houden. Helaas bleven wij niet scherp bij de wedstrijd. Ondanks de vele vrije ballen en stippen die wij hebben meegekregen, werden door ons te makkelijk fouten gemaakt en de doelpunten werden te makkelijk doorgelaten. Als wij op dat moment nog even door hadden gezet was het zeker een ander spel geworden met de doelpunten mee aan onze kant. Nova maakte hier natuurlijk goed gebruik van, waardoor bij hun de score op liep tot 14 doelpunten. Ook aanvallend had er zeker meer in gezeten met maar 6 doelpunten als we na die 15 minuten nog even hadden doorgezet.
We zijn de wedstrijd geëindigd met een stand van 9-14.

Volgende week staat er een wedstrijd tegen NKC 3 op het programma in Nijverdal. Een belangrijke wedstrijd als wij onze derde plek willen behouden. Hier gaan we hard voor trainen deze week en zaterdag zullen we gaan knallen!!

Tot zaterdag!!