Rigtersbleek/Cottus 2 - KVZ 3

Dit weekend stond KVZ op het programma, een club waar we vaker tegen hebben gespeeld. De nummer 7 tegen de nummer 8 van de competitie zouden het vandaag tegen elkaar opnemen. Een erg belangrijke wedstrijd voor ons dus, aangezien handhaving de doelstelling is. We hadden flink wat blessures, maar na een paar keer goed te hebben getraind stapten we toch vol vertrouwen de zaal in. We moesten vandaag echt even laten zien dat we mee kunnen draaien in deze competitie.

Het ging erg gelijk op in het begin, het was een fanatieke wedstrijd van beide kanten. Na ruim 20 minuten gespeeld te hebben liepen we steeds verder uit, waardoor we na een goede eerste helft met 10-7 de rust in gingen. We hadden de wedstrijd in onze hand, en mochten het niet weggeven. Een leerpunt van het verlies van vorige week was dat we niet moesten inzakken, maar alles moesten blijven geven. Positief blijven naar elkaar, en gewoon je eigen spelletje blijven spelen. Dit heeft Martijn dan ook vaak herhaald tijdens de rust in de kleedkamer van de Pathmoshal, de nieuwe thuisbasis. Met dit in ons achterhoofd stapten wij vol goede moed het de zaal weer in. De 2e helft was, evenals de 1e helft, weer erg spannend. Het ging erg gelijk op. Weer lieten we het bijna liggen, en werd er vlak voor tijd de gelijkmaker gescoord door KVZ. De laatste 3 minuten van deze thuiswedstrijd waren tot nu toe de spannendste minuten van het seizoen. Vlak voor tijd scoorden we via een mooie aanval de 15-14, en dit was ook de eindstand. Het was een goede wedstrijd, met een paar verbeterpunten waarop getraind moet gaan worden. We kijken met trots terug naar de wedstrijd, want de eerste overwinning en de eerste puntjes van het 2e zijn binnen, en daar is natuurlijk op gedronken. Op naar volgende week!

Han