Rigtersbleek/Cottus 1 - Victum 1

Zaterdag 13 oktober, een dag vol met zon en weinig wind. Een perfecte dag voor korfbal. Op het Enschedese veld aan de G.J. van Heekstraat werd het laatste thuisweekend van Rigtersbleek gespeeld. Naast de korfbalfestiviteiten werd er ook een heerlijke daghap geserveerd, broodje kip met wedges. Voor de kinderen waren er tussen de middag lekkere broodjes knakworst.

Vandaag stond voor het team van Patrick Hage de wedstrijd tegen Victum op het programma. Victum wat gelijk staat in punten met Rigtersbleek en elkaar op doelsaldo weinig ontloopt. Een belangrijk potje voor beiden, bij winst kun je omhoog kijken, bij verlies maak je het jezelf lastig.

Een sterk begin van Victum, wat de eerste aanval direct scoort en 2 minuten laten direct de tweede er in mag leggen. Rigtersbleek herstelt zich en komt terug tot 3-3. De eerste helft kenmerkt zich door fysiek spel van beide teams. Er wordt rommelig verdedigd en er worden gemakkelijk kansen weggegeven. 10 minuten voor rust zet Rigtersbleek aan en neemt twee punten voorsprong. Er wordt met een stand van 10-8 gerust. Het aantal doelpunten had vele malen hoger kunnen zijn als de teams meer hadden afgerond.

Na rust zet Rigtersbleek goed door en komt het met 12-8 voor. Mogelijk dat door deze snelle uitbreiding van de voorsprong de thuisploeg de concentratie verloor. Victum verkleinde het gat snel naar 2. Tussendoor weet Rigtersbleek nog eenmaal te scoren, maar daarna zet Victum een reeks van 5 doelpunten op rij neer. Er wordt gewisseld bij Rigtersbleek en Bryan komt in de ploeg om aanvallend het verschil te maken. Na 12 minuten van droogte wordt er weer gescoord en wel drie maal op rij. Met nog 4 minuten te spelen is het Rigtersbleek wat de voorsprong te pakken heeft. Echter wordt de voorsprong niet juist uitgespeeld en weet Victum in de laatste minuut van wedstrijd de bal van afstand er in te schieten.

Gezien het beeld van de wedstrijd is een verdeling van de punten eerlijk. Zowel Victum als Rigtersbleek kregen kansen, maar weten deze niet genoeg af te ronden. Geen van de twee ploegen wist te overtuigen in dit belangrijke duel en zullen dus met 1 punt genoegen moeten nemen. Voor de stand betekent dit dat het onderin spannender wordt. KVZ blijft strak onderaan staan na verlies bij Juventa. Noviomagum verliest van NKC en komt daardoor op een zevende plek met 4 punten, hierna komen Juventa, Rigtersbleek en Victum met 5 punten.

Wybren