Rigtersbleek/Cottus 1 - TOP (V) 1

De laatste competitiewedstrijd van het zaalseizoen stond op het programma. Voorafgaand aan deze wedstrijd wisten we dat we het zelf in de hand hadden en dat we volle bak moesten gaan. Stel dat we verloren dan was het resultaat tussen de wedstrijd Telstar-Spirit nog van groot belang. Maar deze wedstrijd was bijna gelijk met die van ons en dat risico wouden we dus niet nemen.

Top bleek een erg stugge ploeg die erg makkelijk kon scoren en de eerste paar minuten was dit goed te zien. Wij begonnen niet scherp aan de wedstrijd en kwamen op een 1-5 achterstand. Gelukkig werden we nog enigszins op tijd wakker en het 2de stuk van de eerste helft werd de achterstand nog rechtgezet. We scoorden makkelijk en het geloof kwam er weer in. Met rust stond het 15-7 maar we wilden de score nog verder uitbreiden.
Vlak na rust gaf Top nog wat gas en ze kwamen weer iets dichterbij, maar we bleven daarna weer goed mee scoren en de overwinning was halverwege de 2de helft zo goed als veilig gesteld. Hierdoor wisten we ook dat handhaving en volgend jaar nog in deze klasse korfballen een feit was.
5 minuten voor het einde was het dan ook tijd voor de wissel en bekroning van de vele mooie momenten en snelle acties van Soraaytje die met haar nieuwe baan als stewardess helaas niet meer in staat is om in het eerste te spelen. Heel veel succes en plezier Soraaytje, we gaan je missen en hopelijk kom je ons nog veel aanmoedigen.

Chris