Rigtersbleek/Cottus 1 - Telstar 1

Zaterdag stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor het eerste van Rigtersbleek/Cottus. In de strijd tegen degradatie kwam concurrent Telstar op bezoek. Telstar stond op het moment van beginnen nog 2 punten boven de Bleek, als er niet gewonnen zou worden, wordt rechtstreekse handhaving dus erg lastig.

Vorige week zagen de toeschouwers een gretig en goed spelend Rigtersbleek. De taak om dit kunstje vandaag te herhalen. Vooraf wisten we dat we veel lengte over hadden op de bezoekers, iets waar we goed gebruik van konden maken. Aan het begin van de wedstrijd werd gelijk duidelijk dat er niks te halen viel in Enschede. Na ongeveer 5 seconden was de bal al door het mandje gegaan en niet veel later stond er al een 8-2 score op het scorebord. Mede door goed voor verdedigen werden normaal scherp schietende heren van Telstar uitgeschakeld. De reboundkracht in onze eigen aanval zorgde er voor dat er herhaald kon blijven worden. Tel dit bij elkaar op en een ruststand van 18-9 is een logisch gevolg.

Na de rust werd de Enschedese voet een klein beetje van het gas gehaald, maar het overwicht was nog steeds voor de thuisploeg. Met mooi korfbal werd er in de tweede helft nog 13 keer gescoord. Verdedigend zat het nog steeds goed dicht, Telstar draaide veel aanvallen met één schot, waardoor ze niet in een flow kwamen. De eindstand van 31-17 werd met gejuich begroet en het carnavalsweekend kende een goede start.

Volgende week staat een trip naar Barneveld op het programma. Hier wacht de ongeslagen kampioen Odik. We hopen op een stunt, want de punten zijn nog steeds erg hard nodig. De laatste thuiswedstrijd zal gespeeld worden op 10 maart tegen TOP. We hopen dan iedereen weer te zien in de Pathmoshal!

Tijs