Rigtersbleek/Cottus 1 - Spirit 1

Het affiche Rigtersbleek-Spirit hing al een week (en langer) boven onze bedden, en op de druilerige, koude zaterdag was het dan eindelijk tijd om onze Pathmoshal weer in het rood-wit te hullen en te doen schudden op haar grondvesten. Ook was het wel weer tijd om ons trouwe publiek een mooie wedstrijd voor te schotelen, en, nog belangrijker, belangrijke punten in Enschede te houden.

De heenwedstrijd tegen Spirit eindigde in een 27-27 gelijkspel, waarin we onszelf te kort deden door een ruime voorsprong uit handen te geven en teleurgesteld met maar punt huiswaarts moesten keren. Het belang van deze wedstrijd was dan ook groot, en de gehele week waren we gefocust bezig om in deze wedstrijd een goed resultaat neer te zetten. Zowel op de krachttraining bij Jaap als op de reguliere trainingen. Doordeweeks hebben we een beroep gedaan op onze red-white army, in de hoop dat zij zaterdags wederom met hun vuvuzela’s, gastoeters, ratels en ander lawaai de tribune vulden. Dan rest het op zaterdag alleen nog om de spandoeken op te hangen, en de selectie van de Bleek is er klaar voor. Zo gezegd, zo gedaan.

Een vliegende start betekende een 3-0 voorsprong voor de rood-witten. Spirit herpakt zich enigszins, maar is niet bij machte om het aanvalsgeweld van de Bleek en de verdedigende druk om te gaan, waardoor er na 15 minuten spelen een 8-4 stand op het bord prijkt. Bij vlagen is het spel grandioos, maar vooral door geduldig te blijven en veel kansen te creëren weten we deze voorsprong uit te breiden. We zoeken dan ook comfortabel de kleedkamers op. Tegelijkertijd weten we dat het nog niet gedaan is: Spirit zal uit een ander vaatje gaan tappen om onze sneltrein te doen ontsporen en daar zullen we een plannetje voor moeten hebben. Ook moeten we zorgen dat we blijven scoren, en als dat lukt, dan zou het zomaar eens een heel mooie zaterdagavond kunnen worden.

Gesterkt door een volle, luidruchtige tribune met jonge honden, iets minder jonge honden, en oude bekenden gaan we dan ook met eenzelfde lading energie de tweede helft in. We blijven veel kansen creëren en scoren rustig door, waarmee we afdwingen dat Spirit inzakt en het koppie laat hangen. Een dikke vette overwinning is het resultaat. Eindelijk, en wat waren we collectief goed. Een fijn avondje Rigtersbleek!

In de wetenschap dat de komende weken net zo belangrijk gaan zijn, is het heel fijn spelen als er zo veel mensen van onze club letterlijk en gehorig achter ons staan, en zelfs meereist naar uitwedstrijden. We hebben jullie energie nog wel even nodig, dus red-white-army, we zien jullie dan ook komend weekend bij de kraker tegen Telstar weer. Neem je hele team, en alle toeters die je kunt vinden, mee!

Tot zaterdag!

Ryanne