Rigtersbleek/Cottus 1 - MIA 1

Na de eerste winstpartij binnen te slepen in een thriller tegen NKC, moest het eerste van de Bleek afgelopen zaterdag aantreden tegen MIA uit Amersfoort. De gasten wisten de volle buit te pakken uit hun eerste twee wedstrijden. Een lastige wedstrijd wordt dus verwacht. Door te winnen zouden we aanhaken bij de bovenste ploegen, verlies betekend tijdelijk naar beneden kijken.

Rigtersbleek begon sterk aan de pot en kwam met 3-0 voor, maar deze voorsprong kon niet worden uitgebreid en na een kwartier was de score gelijk getrokken. Beide ploegen wisten goed te verdedigen waardoor de wedstrijd gelijk op ging en er weinig gescoord werd. Alles wees erop dat het weer een spannende wedstrijd worden. Met rust stond de Bleek één doelpunt voor, 8-7.

In de kleedkamer werd de boel aangescherpt en er werd geconcludeerd dat het onnodig zou zijn om de punten weg te geven. Na de rust was er echter een ander Rigtersbleek te zien. Verdedigend konden we het niet meer bijhouden en de afronding was ronduit slecht te noemen. MIA scoorde wel door, wat leidde tot een voorsprong van 4 doelpunten voor de bezoekers. Mede door de onbenutte kansen kon Rigtersbleek dit gat niet dichten. De eindstand werd 12-19.

Na het goede spel van vorige week kon de Bleek dit dus niet doorzetten. En dat is jammer, want dat betekend dat we al 4 verliespunten hebben. Nu volgen twee thuiswedstrijden, waarvan de eerste volgende week in Voorthuizen tegen Spirit. Wederom een belangrijke pot voor beide ploegen. Supporters bedankt voor de steun, we laten jullie de volgende thuiswedstrijd een betere pot zien!

Tijs