Rigtersbleek/Cottus 1 - Juventa 1

Afgelopen zaterdag begon voor ons alweer de vijfde wedstrijd van dit veldseizoen en voor mij de vijfde officiële wedstrijd in het shirt van Rigtersbleek. Tot nu toe was het seizoen nog niet echt wat we ervan verwacht en gehoopt hadden. Voordat deze wedstrijd begon, stond de teller voor ons op twee punten, dus het was hoog tijd om weer eens punten te gaan pakken.

Daar waar het in de weken ervoor wel eens schortte aan vechtlust en een scherpe start, was dat afgelopen zaterdag absoluut niet het geval. Na een goeie warming-up ging het eerste fluitsignaal en waren we dan echt begonnen.

Het was vanaf minuut één duidelijk; Juventa was gekomen om er een harde wedstrijd van te maken en ons niks cadeau te geven. Bij iedere bal die wij wilden passen zaten zij er vol op. In het begin hadden we daar zeker moeite mee, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd de passing beter en kregen we steeds meer en betere kansen. Ons enige probleem was ons schotpercentage. Kans na kans werd genomen en steeds opnieuw vergaten we onszelf te belonen. Mede daardoor ging de wedstrijd aardig gelijk op in de beginfase, totdat we richting het einde van de eerste helft een gaatje  van drie wisten te pakken. Dit was hét moment om door te pakken en er vier verschil van te maken. Maar in plaats daarvan kregen we het voor elkaar om Juventa weer gelijk te laten komen op 7-7. Op een stand van 7-6 kregen we nog een stip mee, maar deze werd helaas niet benut. In plaats daarvan scoorde Juventa meteen in de daarop volgende aanval en gingen we, balend van de laatste minuut, in plaats van met een gat van twee rusten met 7-7.

Na een lekker kopje thee en wat rake woorden van Patrick gingen we weer vol goede moed het veld in voor de tweede helft. Toch was ook bij ons bekend dat Juventa sterk is in de eerste tien minuten na de rust en dat bleek ook. Hoewel het lukte om het de eerste paar minuten goed dicht te houden, kwam Juventa op een gaatje van twee. Gelukkig was er aan onze kant heel wat meer strijdlust dan de weken ervoor, dus we lieten dit niet gebeuren en knokten ons weer terug. Dit knokken kon je af en toe bijna letterlijk nemen, want echt gemoedelijk kon je deze wedstrijd niet noemen. We kwamen langszij en maakten er zelfs 11-9 van. Maar ook nu; in plaats van door te denderen, gaven we weer een goal weg aan Juventa. Toch hebben we de voorsprong vanaf dit punt niet meer weggegeven. Dat wil overigens totaal niet zeggen dat het daarna niet meer spannend is geweest. Voor het publiek moeten er een aantal momenten van billenknijpen tussen hebben gezeten. Toch hebben we het, in vergelijking met vorige wedstrijden dan, redelijk goed uit weten spelen. Er zijn zeker nog verbeterpunten, maar als je kijkt naar de afgelopen weken was dit een hele vooruitgang. Er stond een ploeg die wilde winnen, samen zocht naar kansen en de wedstrijd op doorzettingsvermogen heeft gewonnen. Maar winnen is winnen, of het nou mooi of lelijk gebeurd, en deze punten zijn zeker welkom.

Groetjes Evy