Noviomagum 1 - Rigtersbleek/Cottus 1

Na een moeizame start van Bleek 1 in de competitie (2 punten uit de eerste 3 wedstrijden), stond er nu een tegenstander op het programma waar we konden meten of we mee kunnen draaien in de top van de poule of dat we toch naar beneden moesten kijken.

Met een heerlijk zonnetje en een mooie route door het centrum van Arnhem kwamen we aan bij het complex van de Nijmegenaren. De laatste ploeg in de competitie met nog een groot veld.
Ze hebben veel lengte in de ploeg en voor ons dus de taak om goed door te bewegen en scherp te zijn in de afvallende ballen.

We begonnen de wedstrijd ijzersterk en het rendement lag erg hoog. Dit resulteerde in een voorsprong van 2-6. Novio moest iets veranderen en wisselde verdedigend het één en ander om. Helaas wisten we hier ons te weinig raad mee en verdedigend zakte de druk en het vertrouwen enigszins weg. Maar met nog een aantal mooie afstandschoten gingen we de rust in met 9-9.

In de kleedkamer concludeerden we dat we echt niet minder waren dan onze tegenstanders en dat we zorgvuldiger om moesten gaan met onze kansen.

Vlak na de rust pakten we de voorsprong gelijk weer na een goede verdedigende sessie. Maar helaas konden we dit niet al te lang volhouden en Novio kreeg de smaak te pakken waardoor we in de achtervolging moesten. Bij een gelijke stand met nog 2 minuten te spelen kwam er een cruciale aanval aan de kant van de thuisploeg met 2 zeer bijzonder gegeven vrije ballen die ervoor zorgden dat de tijd wegtikte en de aanval werd uiteindelijk afgerond met een strafworp. Dit was het laatste doelpunt van de wedstrijd en zette de eindstand op 16-15 in het voordeel van Noviomagum.
Een punt was zeker verdiend geweest maar het mocht niet baten.

Aankomende weken hebben we belangrijke wedstrijden om aansluiting te houden aan de bovenkant van onze poule.
We hebben de steun hard nodig dus kom ons aanmoedigen en na de tijd nog een hapje en drankje doen in onze gezellige kantine.
Tot aanstaande zaterdag!

Groeten Chris