NKC '51 1 - Rigtersbleek/Cottus 1

KV Rigtersbleek verliest door slechte 1e helft

Afgelopen zaterdag mocht het 1e team van de Bleek aantreden tegen NKC’51. De afgelopen seizoenen stonden beide ploegen vaker tegenover elkaar. Beide teams hebben ervaren spelers maar ook nieuwe jonkies die voor vers bloed moeten zorgen dit seizoen. Bij de club uit Nijverdal lukt dat wat beter met een mooie 1e plaats en 11 punten. De Enschedese ploeg doet het met 5 punten beduidend minder.
Dit was ook in de scherpte in de eerste helft van de wedstrijd terug te zien. NKC’51 komt met hun eerste doelpoging direct op 1-0. Een voorbode voor een dramatische 1e helft. In de rust wordt er afgesproken om weer op 0-0 te beginnen en zo beetje bij beetje de achterstand weg te werken. Door nu verdedigend wel de afspraken na te komen en aanvallend langer te zoeken naar een goede kans, groeit de rood-witte ploeg terug in de wedstrijd.  Een 13-8 ruststand wordt knap teruggebracht naar een 15-14 stand, 5 minuten voor tijd. Uiteindelijk blijft het eigen schotpercentage de grootste vijand van de club uit Enschede, want minstens 15 kansen op de gelijkmaker worden vakkundig om zeep geholpen. Vlak daarna scoort NKC’51 de 16-14 en 17-14 en is de wedstrijd gespeeld.

Elke wedstrijd heerst er het gevoel dat er meer in had gezeten, zo ook tegen NKC’51. Maar als je zo’n slappe eerste helft speelt verdien je de twee punten niet. Positief punt is de veerkracht die de ploeg ten strijde brengt. Volgende week de eerste ‘terugwedstrijd’. We gaan dan niet voor het tonen van veerkracht, maar voor strijd vanaf het eerste tot laatste fluitsignaal.

Quenda