NKC '51 1 - Rigtersbleek/Cottus 1

Doordat we vorige week de punten niet binnen konden halen tegen Noviomagum 1 en nog steeds op de voorlaatste plaats staan met maar 5 wedstrijdpunten wisten we dat we tegen NKC 1 punten moesten pakken. Voor onze wedstrijd speelde het 2e een mooie pot tegen NKC 2 waarbij ze 2 punten binnen sleepten: een goed voorbeeld voor ons.

We begonnen sterk aan de wedstrijd, via een 0-2 voorsprong was het al snel 2-5 voor De Bleek. Er werden mooie aanvallende acties gemaakt. Verdedigend kwamen we wel vaak te kort en daardoor kon NKC blijven scoren, via een 2-5 voorsprong kwamen we zelfs op een 7-5 achterstand. We wisten dat we verdedigend aan de bak moesten, want daar lag duidelijk onze zwakte. Uiteindelijk gingen we met een teleurstellende 15-12 achterstand rusten.

In de rust kregen we te horen van coach René dat de wedstrijd absoluut nog niet gespeeld was en dat we de punten nog steeds binnen konden halen. Mede hierdoor gingen we met goede moed de 2e helft in om de achterstand weg te werken.

NKC was helaas de ploeg die na de rust het eerste doelpunt maakte.

Er bleef steeds een gat van 2 of 3 doelpunten. Wij maakten als ploeg de wedstrijd en NKC leek te profiteren van onze fouten. Toch kwamen we uiteindelijk nog terug tot een gelijke stand van 21-21. De laatste paar minuten waren zenuwslopend, we hadden genoeg mogelijkheden maar helaas konden we uiteindelijk de 2 punten niet meenemen naar Enschede.

Ondanks het verlies van 25-23 hebben een redelijk goede pot gespeeld in Nijverdal met veel inzet en gedrevenheid. In de laatste fase valt het nu nog te vaak de verkeerde kant op, maar dit zal vast veranderen. Wanneer we leren om op meest belangrijke momenten de rust te bewaren en net iets slimmer het spelletje te spelen, zouden we van bijna elke tegenstander in deze klasse moeten kunnen winnen.

Volgende week hebben we opnieuw een belangrijke wedstrijd, nu uit tegen MIA 1 in Amersfoort.

We willen de supporters die mee zijn gereisd naar Top en NKC bedanken. Super dat jullie ons zo steunen!!! Amersfoort is iets verder dan Nijverdal, maar wie weet zien wij jullie ook in Amersfoort om ons aan te moedigen.

Tess